HVAC Bulgaria  

Daikin представи нова гама термопомпи Altherma

20.08.2012   |   Технологии
 

Daikin представи нова гама термопомпи Altherma, предназначени за нискотемпературни приложения.

Сплит системата Daikin Altherma въздух-вода използва възобновяема енергия от околния въздух, за да осигури ефективно отопление, топла вода и охлаждане. Новата гама се основава на съществуващата технoлогия, за да предостави още по-добри резултати в енергийната ефективност през цялата година и да намали текущите разходи, съобщават производителите.

Най-малката (4 kW) термопомпа Daikin Altherma е създадена и оптимизирана специално за нискоенергийни домове, които имат по-малки изисквания за отопление в сравнение с жилищата със стандартна изолация. Системата е инверторно управлявана, което означава, че тя настройва капацитетите си на отопление или охлаждане да отговарят на действителните изисквания. Това помага да се сведат до минимум температурните колебания и консумация на енергия, осигурявайки по-голям комфорт, надеждност и ефективност за собствениците на дома.

С помощта на термопомпения конвектор на Daikin или подово отопление термопомпата може да се използва както за отопление, така и за охлаждане на дома.

Интегрираната сплит система се състои от обединено вътрешно тяло, съставено от подова термопомпа и бойлер за топла вода, което заема много малко място на пода (ШхВхД = 60x170x74 cm). Ако не е необходима топла вода или връзка към термална соларна система, може да бъде предложно вътрешно тяло за стенен монтаж. Външното тяло има защита от скреж, която е специално проектирана, за да предотврати замръзване и заледяване при сурови зимни условия, както и да гарантира работа дори когато външната температура падне до -25°C.

Новата гама има лесен за ползване интерфейс с многоезична поддръжка и графична визуализация, което опростява монтажа и въвеждането в експлоатация, допълват още от Daikin.

     
Източник: Daikin

Ключови думи: Daikin   Altherma   термопомпи  

Област: Технологии  

Алфа Лавал

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиВидео на седмицатаБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...