HVAC Bulgaria  

EVN България продължава въвеждането на комбинирано дистанционно отчитане на електро- и топлоенергията в Пловдив

15.08.2012   |   Инвестиции
 

Общо 4924 електромера с дистанционно отчитане бяха инсталирани от EVN в ж.к. Tракия и район Северен в Пловдив през юли и август 2012 г. Заедно с това 52 абонатни станции бяха оборудвани със системи за дистанционен отчет. Новите устрийства са част от стартиралия през 2011 г. проект за модернизиране на отчитането на потребената енергия за битови и малки стопански клиенти в топлофицирани сгради в Пловдив.

Проектът е на обща стойност 6,3 млн. лв. и включва едновременен монтаж на индивидуални електромери с дистанционен отчет и монтаж на общи топломери и водомери с дистанционно отчитане в абонатните станции на топлофицирани сгради. До този момент над 6500 електромера с дистанционно отчитане са инсталирани по проекта в Пловдив, като по план до края на т. г. 450 абонатни станции ще бъдат оборудвани със системи за дистанционен отчет. Целта е до края на 2013 г. всички абонатни станции в жилищни сгради в Пловдив да бъдат оборудвани с такива интелигенти устройства.

Причината да се изберат топлофицирани сгради е да се постигне максимално точно комбинирано отчитане на електро- и топлоенергията, потребявана от клиентите в тях. Допълнително това ще подобри контрола на измерената електроенергия по трафопостове и ще се постигне по-ясен енергиен баланс във всяка една сграда, което е важна стъпка към постигане на енергийна ефективност, казват от ЕVN.

     
Източник: EVN

Ключови думи: EVN   електромери   топломери   водомери   дистанционни измерване  

Област: Инвестиции  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...