HVAC Bulgaria  

Системи за непрекъснат контрол и мониторинг на изходящите димни газове и вредни вещества

27.07.2012   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Анелия Огнянова, управител на CCS - България

Фирма CCS – България е българо-немска фирма с дългогодишен опит в доставките и изграждането на системи за непрекъснат контрол и мониторинг на скоростта, влагата и състава на изходящите димни газове и вредни вещества от производствения процес в индустриални предприятия, топлоелектрически централи и топлофикационни дружества. Фирма CCS – България е надежден партньор на дружествата, които са й се доверили и успешно си сътрудничат повече от 20 г. Като представител на един от водещите световни производители на оборудване за измерване и контрол на замърсяванията, японската фирма HORIBA, CCS – България е доставила и изградила системи за непрекъснат мониторинг, базирани на системата ENDA-600, на следните обекти: Топлофикация Плевен за парогенератори 2 и 3 (2004 г.) и дооборудване на системата за мониторинг (2010 г.); ТЕЦ София за ЕК 7, 8 и 9 към Топлофикация София (2005 г.); ОЦ Люлин към Топлофикация София (2005 г.), както и в редица други ТЕЦ в цялата страна. Наред с апаратурите за измерване на концентрациите на димни газове, в системите за мониторинг са интегрирани и модули на фирма MAC Instruments за измерване на обемното съдържание на влага; сонди за скорост и температура, както и системен софтуер за автоматично събиране, обработка и съхранение на данните от непрекъснатите измервания, отговарящ на изискванията на настоящото законодателство. Всички изградени системи за непрекъснати собствени измервания са изградени в пълно съответствие с изискванията, посочени в НАРЕДБА №6 от 26.03.1999 г. за реда и начина за измерване на емисиите на вредни вещества, изпускани в атмосферния въздух от обекти с неподвижни източници.

Освен системи за емисионен мониторинг и контрол на изходните димни газове и вредни вещества, CCS – България има доставени и монтирани и системи на фирма MRU – Германия, за контрол на кислорода в горивните процеси с цел тяхното оптимизиране. Инсталирани са кислородомери в поделенията на Топлофикация София: ТЕЦ София – 3 бр.; ТЕЦ Изток – 1 бр.; ВОЦ към ТР Земляне – 4 бр. От 2011 г. има доставен и монтиран стационарен триканален газанализатор модел Tri-gas 436N4N7 на фирма NOVA ANALYTICAL SYSTEMS – САЩ, за мониторинг на продухващ газ и чистота на водород за генератор №6 в ТЕЦ София на Топлофикация София.
Фирма CCS – България разполага и със собствен сервиз от висококвалифицирани специалисти и отлично оборудвана сервизна база, с което гарантира гаранционното и извънгаранционното обслужване на доставеното от нея оборудване. Всички членове на екипа преминават редовни обучения при производителите на оборудване, така че да са отлично подготвени и да могат да извършват квалифицирано техническо обслужване и ремонти, когато това е необходимо.

Цялостната политика на фирмата е да бъде коректен партньор на своите клиенти, да предлага надеждни и висококачествени продукти и услуги и да отговаря в най-висока степен на техните изисквания. За постигането на това CCS – България има въведена система за управление на качеството ISO 9001:2008.

     
Източник: Инженеринг ревю

Ключови думи: CCS - България   топлофикационните дружества   производство на топлинна енергия   пренос на топлинна енергия  

Област: Експертно  

Подобни статии
HEXONIC
Стико БГ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...