HVAC Bulgaria  

Семинар представи нови решения за отопление и климатизация

06.07.2012   |   Събитията
 

На 29 и 30 юни т.г. в Интерхотел Велико Търново фирмите Би Джи Ар Груп, Wilo, КлиВенТо и Оventrор организираха съвместен семинар на тема "Енергийна ефективност и нови решения за отопление и климатизация".

По време на събитието бяха предствени системите на Reflех за поддържане на налягането, деаериране и филтриране в системите за отопление и климатизация (Wilo), енергийна ефективност чрез хидравличен баланс на водни инсталации (Оventгор), повърхностно отопление (Оventгор), системи за централна климатизация (Сlint, Montair). Участниците се запознаха с високоефективните помпи Wilo, термопомпите въздух-вода Аlfеа, съвременни системи за отопление и климатизация от италианските производители Gruppo Ferroli.

КлиВенТо представи продуктите на своите италиански партньори Gruppo Ferroli: Ferroli, Fer; а също и Argo Clima, F.B.R., MBZ. Лекторът акцентира върху новия модел газов кондензационен стенен котел TWIST TECH, който е сред последните разработки на Fer Gruppo Ferroli в жилищното отопление. "TWIST TECH  е предназначен за предоставяне на максимален комфорт и енергийна ефективност  при отоплението и производството на битова гореща вода. Новият патентован топлообменник, изработен от от неръждаема титаниева стомана AISI 316 Ti позволява включването в едно уникално тяло производството на битова гореща вода и отоплението. В  резултат на това средните експлоатационни температури са значително намалени. По такъв начин феноменът „кондензация” се засилва не само в Централен режим на отопление, но и в режим производство на битова гореща вода. Това позволява висока енергийна ефективност, не само през зимата, но също така и през останалите сезони, когато функцията производство на битова гореща вода е по-използвана. Освен това новият топлообменник е проучен и проектиран с цел да бъде по-устойчив на корозионни въздействия. Движението на  вода в тръбата, притежаваща специфичната форма на спирала, предизвиква по вътрешните стени  центробежен "самопочистващ” ефект , който помага за отстраняване на евентуални отлагания от калций, като по този начин се увеличава средната продължителност на живота на продукта", заявиха от КлиВенТо.

Компанията представи и новото поколение термопомпи система въздух-вода и вода-вода/ геотермална вода-вода на Ferroli. "НХА и НХР са въздух-вода термопомпи, подходящи за страни с умерен и съответно суров климат, с коефициент на преобразуване в режим на отопление (отдавана топлина/консумирана електроенергия) COP = 3.7 и Коефициент на преобразуване в режим охлаждане (студова мощност/консумирана електроенергия) ЕЕR = 3.07. Модел НХА  работи при външни температури до – 20 °С.
HSW е термопомпа вода – вода, високоефективен модел за нови сгради  с опция бойлер, а HХW е модел със средна производителност. Високата ефективност се гарантира от Коефициентите  на преобразуване  COP =5.35 и ЕЕR = 4.41", допълни лекторът.

Гостите на семинара се запознаха и с новата подобрена високоефективна версия на чугунен котел с пелетна горелка на Кливенто, чиято конструкцията позволява удобно и бързо преминаване от работа на пелети в режим на работа на дърва или въглища.

     
Източник: Кливенто

Ключови думи: ОВК   семинар   Би Джи Ар Груп   Wilo   КлиВенТо   Оventrор   Ferroli   котел   помпи   топлообменник  

Област: Събития  

Алфа Лавал

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесРеализацииПроектиСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...