HVAC Bulgaria  

Парна инсталация в завода на Nestle в София

29.06.2012   |   Реализации
 

В завода на Nestlе в София успешно функционира инсталация с парни котли, доставена и въведена в експлоатация  от фирма Viessmann. Инсталацията се състои от два парни котела с високо налягане Vitomax 200-HS с вграден икономайзер ЕСО 200, като единият от котлите е с паропроизводство 5 t/h, а вторият - 4 t/h. Компанията достави и други важни компоненти на инсталацията като решенията за химическа обработка на водата и за термична обработка с пълна деаерация.
 
Управлението на котелната инсталация допълва комплексната доставка. Състои се от програмируеми SPS контролни шкафа с чувствителен на допир екран: по един за всеки от двата парни котела и един, който управлява каскадирането на инсталацията и обработката на водата.

Концепцията за новата инсталация е изготвена въз основа на изискванията на Nestle съвместно с проектантския екип на Viessmann. "Тъй като за нуждите на производството са необходими големи количества пара, основно изискване бе парните котли да са с висока ефективност, за да се осигури икономически рентабилно производство. Същевременно трябваше да се осигури сигурна и надеждна работа на инсталацията", заявяват от Viessmann.

     
Източник: Viessmann

Ключови думи: Viessmann   Nestle   парни инсталации   парни котли  

Област: Реализации  

Алфа Лавал

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиВидео на седмицатаБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...