HVAC Bulgaria  

Siemens представи онлайн инструмент за ОВК и секюрити специалисти - 22.06.2012

22.06.2012   |   Начало»Технологии
 

Siemens направление Сградни технологии представи специално създадената онлайн програма за избор на продукти и системи за отопление, вентилация и климатизация (ОВК) и пожарна безопасност – HIT.

"Онлайн програмата (HVAC Integrated Tool - HIT) представлява единна база данни, която съдържа цялата продуктова документация (технически проспекти, инсталационни инструкции и декларация за съответствие), както и всички приложения на едно място", коментират от Siemens. "HIT улеснява изборa на продукти и аксесоари за пожарна безопасност под формата на интерактивен каталог и прилежащо техническо описание за избраните продукти. За ОВК продукти, системи и аксесоари, програмата предлага и възможност за конфигуриране на инсталации, създаване на проекти и т. н.
HIT е създадена за да улесни работата на специалистите в бранша: консултанти и проектанти, специфициращи продукти за проекти; инсталатори и партньори, работещи с контролери със стандартни готови програмирани приложения и полево оборудване; клиенти на дистрибутори или на фирми, предлагащи продуктите на Siemens Сградни технологии", поясниха от компанията.

Програмата предлага различни модули, с помощта на които потребителят има възможност да избере продукти и типове ОВК инсталации, които да конфигурира, да управлява ОВК проекти и т. н.

"Модулът за избор на продукти за ОВК предоставя възможността за избор на  продуктова група, подгрупа или конкретен продукт, както и съответните аксесоари към тях. Онлайн програмата предоставя възможността избраните продукти да бъдат експортирани в Word, Excel или PDF.
Модулът Избор на тип инсталация работи чрез предварително зададени групи от приложения (отопление, климатична камера, охлаждане, индивидуален стаен контрол и др.), посредством задаване на параметри. Предварително конфигурираните приложения в системата помагат за правилен избор на продукт към конкретната инсталация (напр. контролер) или избор на съвместими помежду си устройства (разширителни модули, дисплей, инвертори, сензори, вентили и задвижващи механизми).
След избора на инсталация, програмата дава възможност тя да бъде конфигурирана чрез т.нар. Модул за конфигурация. Продуктите и устройствата могат да бъдат оразмерявани и повторно избирани, а допълнително предложените от системата устройства могат лесно да бъдат премахнати.
Модулът за управление на проекти дава възможност за създаване на проекти, в които да бъдат записани избраните инсталации или подходящ продукт. Освен това, HIT генерира автоматично документация за самата инсталация, а всеки от вече създадените проекти може да бъде записван и повторно използван", допълниха те.

HIT предлага също така и актуална информация за нови продукти, продуктови брошури, специални модули за онлайн обучения, възможност за текстово търсене по ключова дума и много други.

Кратко видеопредставяне на възможностите й може да видите тук (необходим е Windows Media Player).

Линк към онлайн програмата за избор на продукти ще откриете тук.

 

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   HVAC Integrated Tool   HIT   онлайн програма   избор на продукти   ОВК   пожарна безопасност  

Област: Технологии  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...