HVAC Bulgaria  

Mениджъри от Siemens посетиха EVN България Топлофикация

06.06.2012   |   Бизнес
 

На 1 юни т.г. група от висши мениджъри на Siemens в Централна и Югоизточна Европа бяха на посещение в EVN България Топлофикация в Пловдив, където се запознаха с новопостроената централа за когенерационно производство на топлинна и електрическа енергия.

Когенерационната централа е изградена по проект на Siemens като вложените от EVN средства в новото високоефетивно и технологично съоръжение достигат 100 млн. лв. Изграждането на централата стартира през 2010 г. като година по-късно новото съоръжение беше пуснато в експлоатация. Към момента новата централа в EVN България Топлофикация представлява едно от най-модерните когенерационни съоръжения на Балканите и Югоизточна Европа с електрическа мощност 49,9 MW (мегавата) и топлинна мощност 54 MW.

В рамките на посещението председателят на управителния съвет на EVN България Йорг Золфелнер запозна мениджърите на Siemens с основни аспекти от дейността на EVN България. Допълнително бяха обсъдени техническите характеристики и параметри на новата електрическа подстанция на EVN България до село Царацово, област Пловдив, на стойност 5,4 млн. лв. Подстанцията беше открита в края на 2011 г. и е изградена също в партньорство със Siemens.

Посещението на висши мениджъри на Siemens в EVN България Топлофикация е част от организираната от Siemens България среща на ръководители на високи позиции от различни страни.

     
Източник: EVN България

Ключови думи: EVN България   Siemens   когенерация   топлофикация  

Област: Бизнес  

Алфа Лавал

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...