HVAC Bulgaria  

Daikin разшири гамата си за сезонна ефективност Sky Air

01.06.2012   |   Технологии
 

Европейското законодателство въведе стандарт за сезонна ефективност за охладителни системи под 12 kW, който ще влезе в сила през 2013 г. Daikin Europe NV вече предприе пионерски стъпки към неговото изпълнение. Компанията предостави индустриална информация на законодателите, която беше вложена в изготвянето на стандарта, съобщиха за HVAC-Bulgaria.com от фирма Daikin.

"Сезонната ефективност измерва истинската производителност в реални ситуации. За по-точно представяне на действителната работа на системите се използва набор от външни температури, които по-точно отразяват действителното представяне през целия сезон. Преди ефективността бе измервана със системи, работещи с пълен капацитет (повечето системи рядко работят с пълен капацитет), сега сезонната ефективност набляга по-реалистично на  ефективност при частични натоварвания. Също така, преди измерванията на ефективността игнорираха спомагателните режими, като например режим на готовност, сега сезонната ефективност отчита нивата на потреблението на енергия, докато системата е изключена. Измерванията на сезонната ефективност на климатични системи по този начин доведе до проекти, които оптимизират общото използване на енергия през целия сезон при реални условия", поясниха от компанията.

Daikin първи публикува динамични показатели на сезонна производителност за жилищни и търговски климатици и първи (още в 2010), интегрира принципите на еко-дизайна (проектиране за сезонна ефективност) в гамата  Sky Air Seasonal Inverter за леки търговски приложения.

В съответствие с водещата си роля при сезонната ефективност, Daikin Europe NV е горд да обяви по-нататъшно разширяване на гамата за сезонна ефективност Sky Air. Подобрената сезонна ефективност на новите Sky Air тела води до значителни икономии на енергия за магазини, ресторанти, офиси и малки хотели.

Гамата Sky Air сезонна ефективност предлага два варианта на сезонна ефективност: RZOG-L Seasonal Smart за върхова сезонна ефективност, и RZOSG-L Seasonal Classic за приложения с по-малки изисквания за гъвкавост. И при двете линии външните тела предлагат подобрения с повече от 40%* по отношение на съществуващите системи Sky Air.

"Пълната гама от вътрешни тела, поддържани от двете системи, предлага най-подходящия избор за собствениците на малък бизнес, които са загрижени за своите спестявания и за екологията. Новата FCQG & FCQHG касета с кръгъл поток създава стандарт за комфорт и ефективност. Уникалното 360° разпределение на въздуха в стаята се регулира чрез подови сензори и сензори за присъствие, в зависимост от температурата в стаята, нивата на заетост, и дори местоположението на хората в стаята. Скритите в тавана тела FBQ- C8, FDQ-C, FDQ-B имат инверторен вентилатор за максимална ефективност на частично натоварване, подобрен контролер за оптимално ефективна система за контрол и безшумна работа. Гамата довършват обновените FVQ подово тяло, както и новото FAQ стенно тяло, и двете с нов панел. FFQ 600x600 4-странна касета и FHQG таванна касета са преработени, така че да осигурят високи стойности на сезонна ефективност. По този начин Daikin предлага решение за сезонна ефективност за редица леки търговски приложения при различни бюджети", допълват от Daikin.

     
Източник: Daikin

Ключови думи: Daikin   стандарт   сезонна ефективност   охладителни системи   Sky Air  

Област: Технологии  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесРеализацииПроектиПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...