HVAC Bulgaria  

Данфосс и НАСА-Д проведоха съвместен ОВК семинар

18.05.2012   |   Събитията
 

На 17 май т. г. направление Топлофикационна автоматика в Данфосс и дистрибуторската им компания НАСА-Д проведоха съвместен семинар, посветен на три основни теми: интелигентни управляващи мотор-вентили за ОВК приложения; споени и разглобяеми пластинчати топлообменници, нова версия на изчислителен софтуер; топломери и топлостудомери и начини на отчитане.

Лектори бяха инж. Деян Петров - управител на фирма НАСА-Д, и инж. Георги Георгиев от направление Топлофикационна автоматика на Данфосс.

На семинара присъстваха представители на повече от 20 фирми, които се занимават с проектантска и инсталационна дейност в този бранш, съобщиха от Данфосс. Освен предимствата на решенията, предлагани от компанията, бяха разгледани и конкретни приложения на новото поколение интелигентни и патентовани управляващи мотор-вентили iMCV. Основен акцент беше представянето на усъвършенстваната антиколебателна функция на вентилите, която осигурява подобрен топлинен комфорт и икономия на енергия, повишава коефициента на полезно действие на системата и оптимизира зададената стойност за средна температура в сградата. Според производителите тя опростява и стабилизира ОВК системата и води до 10-15% икономия от разхода на енергия (в рамките ± 1K) при охладителните и 8-10% при отоплителните системи.

Представен беше и проект за изграждането на климатичната система на кафе Роял в Лондон. Главен изпълнител на проекта е Атаро Клима, а доставчик на управляващите мотор-вентили на Данфосс е фирма НАСА-Д.

На семинара бе представена и широката гама топлообменници на Данфосс, която предлага разнообразие от решения за отоплителни, БГВ и охладителни системи. Дискусия предизвика новата програма за оразмеряване, чрез която всеки потребител може да избере най-подходящия топлообменник, адаптиран към характеристиките на конкретната система.

Семинарът завърши с представяне на енергоизмервателните уреди – топломери и топлостудомери SONOMETER 1100 и SONOMETER 2100, които се отличават с точно измерване, дълготрайност и ниски разходи за експлоатация.

     
Източник: Данфосс

Ключови думи: Данфосс   НАСА-Д   мотор-вентили   пластинчати топлообменници   климатични системи  

Област: Събития  

Алфа Лавал

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиВидео на седмицатаБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...