HVAC Bulgaria  

Последната година интересът към новите радиоуреди за дялово разпределение е нараснал лавинообразно

18.05.2012   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Към момента не е налице фактическа промяна на Закона за енергетиката, с която да се задължават клиентите на услугата дялово разпределение да поставят уреди с радиоотчет. Всяка подмяна на уреди с дялово разпределение от клиенти на иста България и избора на иновативните редиоуреди е плод на желанието на нашите клиенти да бъдат по-ефективни в избора си, по-иновативни по отношение на технологиите, които използват и по-сигурни за точността на сметките и контрола на разходите, като зад всичко това стои повишения комфорт.

Всички нови клиенти на дружеството за дялово разпределение иста България през последната година са предпочели да поставят уреди за дялово разпределение с дистанционен отчет.
През вече отминаващия отоплителен сезон и през зимата на т. г. се очаква масовата вълна на подмяна на уредите за дялово разпределение поради изтичане живота на батериите им. Именно затова експертите на иста България съветват потребителите да използват този момент за закупуване на новите високотехнологични радиоуреди, които на практика са на същите цени като тези уреди, които иста България предлагаше преди 9-10 години. „Технологиите напреднаха, така че за същите пари клиентите получават уреди от най-нова генерация”, казва Ася Ангелова, управител на иста България и председател на Асоциацията на фирмите за дялово разпределение.

Последната година интересът на клиентите към новите радиоуреди за дялово разпределение е нараснал лавинообразно, сочат и запитванията в офисите на дружеството. „Това не е странно. Първо, българинът винаги е имал афинитет към новите технологии. И второ – при подмяната на уредите наистина е по-ефективно да купиш високо технологичните разпределители, които ти дават редица предимства и ти повишават комфорта”, коментира Ангелова.

По отношение на въпроса за ограничаването на кражбите и опасенията, че радиоотчитането ще засили възможността за злоупотреби, иста България заявява, че новите технологии на уредите за дялово разпределение с дистанционен отчет намаляват риска от кражба на енергия. При монтиране на радиаторите в жилището радиоразпределителите се програмират в мрежа. Така при всяко преместване на радиатора, откачване на уреда или друг опит за влияние върху уреда се нарушава мрежата и радиоразпределителят отчита код за грешка, което спомага за установяване на злодеянието.

Що се касае до условието всички уреди в сградата – и топломери, и водомери, да бъдат с дистанционен отчет, отново не става въпрос за задължение, а за препоръка с цел ефективност и комфорт. Ако само уредите за дялово разпределение са с дистанционен отчет и клиентът желае ежемесечна сметка, то ще се наложи топлинният счетоводител да влиза всеки месец за отчет на водомерите, което ще наруши уюта на потребителите и до голяма степен ще обезсмисли монтирането на радиоуреди за дялово разпределение. При монтиране на радиоводомери показанията за консумацията се предават по служебен път от дружеството за дялово разпределение в съответния ВиК оператор. Така притеснението, че няма съвместимост на софтуера за отчет между двете компании и т. н. е неоснователно.

     
Източник: ТД Инсталации

Ключови думи: Ася Ангелова   иста България   Асоциация на фирмите за дялово разпределение   топломери   отчитане  

Област: Eкспертно  

Подобни статии
HEXONIC
Стико БГ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...