HVAC Bulgaria  

Разходите за отопление ще паднат до 60% с проект за енергийно обновяване

04.05.2012   |   Бизнес
 

Проектът "Енергийно обновяване на българските домове" ще доведе до намаляване на разходите за отопление до 60%. Това заяви министър Лиляна Павлова на пресконференция в Министерството на регионалното развитие и благоустройството по повод началото на проекта.

От министерството заявиха, че страната ни е договорила най-големия публичен финансов ресурс за такъв тип проекти в ЕС при облекчени условия и механизми за съфинансиране от собствениците. Министър Павлова нарече кампанията „позитивна“ и посочи, че участието в проекта е доброволно. Тя определи като предизвикателство изграждането на гъвкава система за предоставяне на средствата. Фонд за жилищно обновяване е възможност за собствениците да осигурят собствения си принос.

На срещата бе споделен и опитът на други страни в подобни проекти. В Естония те се реализират от 11 години. Чехия също има опит в тази сфера, като там се предоставят и безвъзмездни средства, но само за панелни сгради.

Лиляна Павлова заяви още, че по проекта могат да кандидатстват собственици на сгради, чието проектиране е завършило преди 26 април 1999, които са с минимум 3 етажа и 6 апартамента. Друго важно пояснение е, че общините ще могат да освобождават от данъци до 7 години обновените сгради.

     
Източник: jilishta.com

Ключови думи: отопление   проект   енергийна ефективност   жилища  

Област: Бизнес  

Алфа Лавал

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиВидео на седмицатаБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...