HVAC Bulgaria  
АРИСТОН
АРИСТОН

Геотермална централа ще отоплява обществени сгради в центъра на София

27.04.2012   |   Проекти
 

Два проекта за усвояване на минералните води на столицата си постави като задача Столична община. Тя планира да изгради геотермална централа в сградата на Централната баня в София, с помощта на която ще се отоплява Министерски съвет, социалното министерство и няколко административни сгради в центъра на София. След това ще се проектира отвеждането на минералната вода до басейна Спартак.

„Вече са назначени експертите в специално звено към направление Архитектура и градоустройство на Столична община, които ще се занимават с минералните извори, обяви главният архитект на София Петър Диков, по време на конференцията BALREC "Интелигентни инвестиции”.

До няколко месеца ще стартират проектните дейности, обеща той.  Проектите ще се изграждат посредством  публично-частно партньорство или със средства от фонда по европейска инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони (JESSICA). Договорът за София по тази програма още не е сключен, алармира главният архитект. От Министерството на регионалното развитие и благоустройството обещаха до края на май т.г. да се сключи договора и определи структурата, която ще управлява парите за градско развитие на столицата.

До края на лятото ще бъдат изградени и санитарно-охранителните зони около минералните извори и ще се направи оценката на качеството на водите, съгласно изискванията на Министерството на околната среда и водите, допълни арх. Петър Диков.

     
Източник: investor.bg; снимка: thexperts.bg

Ключови думи: геотермална централа   отопление  

Област: Проекти  

ТД Инсталации

Подобни статии

Secespol
СТИКО БГ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Hoval

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...