HVAC Bulgaria  

ЕнЕфект започна работа по проект за сгради с почти нулево потребление на енергия

18.04.2012   |   Проекти
 

Центърът за енергийна ефективност ЕнЕфект започна изпълнението на договореностите по нов проект, насочен към подкрепа за разработването на дефиниции и пътни карти за строителство на сгради с близко до нулево потребление на енергия, каквито трябва да бъдат приети от всички държави-членки на ЕС. Проектът се координира от Building Performance Institute Europe (BPIE) и се изпълнява с участието на Ecofys Germany като основен партньор, съобщиха от организацията.

С цел ускорявяне на промяната и оптимизиране на пазарните трансформации BPIE подпомага създаването на национални екипи в избрани държави-членки на ЕС, като по този начин насърчава мобилизирането на различни заинтересовани групи, институции, администрацията, представители и организации на бизнеса, неправителствени организации и изследователски общности.

BPIE установи стратегическо сътрудничество с ЕнЕфект с акцент върху преодоляването на пречките пред прилагането на мерки за енергийна ефективност в сградите. Дейностите ще бъдат насочени предимно към обновяването на съществуващия сграден фонд и разработването на пътна карта за строителство на сгради с близко до нулево потребление на енергия до 2020 г.

Първата задача в съвместната работа е свързана със събиране на данни и експертна оценка на характеристиките на съществуващия сграден фонд и новопостроените сгради, като предварителните резултати се очаква да бъдат достъпни през юни 2012 г, обясниха от ЕнЕфект.

     
Източник: ЕнЕфект

Ключови думи: енергийна ефективност   ЕнЕфект   BPIE  

Област: Проекти  

ТД Инсталации
Samsung

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Газкомфорт
Hoval

Последно от Проекти

Samsung
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...