HVAC Bulgaria  

Отпускат 50 млн. лева за енергийно обновяване на жилищни сгради

28.03.2012   |   Проекти
 

Одобрена е схемата за финансова подкрепа по енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради у нас, част от ОП Регионално развитие, съобщиха от МРРБ, бенефициент по проекта. Общата му стойност е близо 95 млн. лв, като 50 млн. от тях са безвъзмездна помощ, а останалите почти 45 мл. лв. трябва да осигурят сдруженията на собствениците на жилища.

Допустимите дейности за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради включват извършване на обследване за енергийна ефективност, топлоизолация, подмяна на дограма и външни врати, локални ОВК инсталации и връзки към системите за топлоснабдяване, газоснабдяване и др.

Вече има разработена детайлна методология за изпълнението на проекта и реализирането на процеса по обновяване на многофамилни жилищни сгради, към която е приложена и съответната документация. Фактическото изпълнение на проекта по обновяване на жилищните сгради, ще стартира след като бъде издадена заповед от управляващия орган на ОПРР, за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ.

Проектът ще се изпълни в рамките на 3 години и предвижда  да се изпълнят мерки за енергийна ефективност в жилищните сгради в 36 града на страната.

     
Източник: МРРБ; снимка: Dreamstime

Ключови думи: МРРБ; снимка: Dreamstime  

Област: Проекти  

Алфа Лавал
HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...