HVAC Bulgaria  

Daikin продаде 150 000-та си термопомпена система Altherma - 28.03.2012

28.03.2012   |   Начало»Бизнес
 

Фирма Daikin се обяви за лидер на пазара на термопомпени системи в Европа след като продаде 150 000 системи Altherma в рамките на пет години. „Това постижение представя целенасочените усилия на Daikin Europe да развива своята гама термопомпи, както и мрежата за продажба и поддръжка в цяла Европа, която бе разширена чрез развитие на съществуващите позиции при климатизацията и подсилването им с целеви придобивания, като това на на ROTEX през 2008г. и Airfel през 2011 г.”, заявиха от компанията.

„В светлината на глобалното затопляне и изчерпващите се запаси от изкопаеми горива, пазарът е гладен за устойчиви и енергийно ефективни алтернативи на традиционните системи за отопление. По тази причина, през 2006 г. Daikin представи термопомпената система въздух-вода Daikin Altherma, която извлича енергия от външния въздух, за да осигури ефективно отопление и битова гореща вода. Благодарение на 50 години опит на Daikin в термопомпената технология, Daikin Altherma получи незабавен успех, като през 2007 г. имаше продадени 10 000 системи. Изключителните експлоатационни характеристики на системата бяха потвърдени през 2009 г. Тогава Daikin Europe NV е беше първата фирма в сектора на термопомпи въздух-вода, на която беше присъден екоетикет за нискотемпературната система Daikin Altherma. Този етикет осигури на пазара независимо потвърждение, че експлоатационните характеристики на Daikin Altherma за ниско температурни приложения са съгласно екологичните критерии за термопомпи на територията на ЕС”, допълват от Daikin.

Междувременно гамата на Daikin Аltherma бе разширена, за да включи решения при обновяване на сгради и търговски обекти. Високотемпературната Daikin Аltherma (представена 2009 г.) използва каскадна технология, за да постигне температура на водата на изхода до 80°C, запазвайки в същото време висока ефективност. „Носител на награди, Daikin Altherma Flex Type (на пазара от 2010) разшири предимствата на Daikin Altherma за жилищни кооперации и многофамилни къщи.

Тя осигурява ефективно отопление, охлаждане и гореща вода за домакински нужди с една система, с едно или повече външни тела за индивидуалните вътрешни тела. Вътрешните тела имат индивидуален контрол и отчитане на изразходваната енергия за всеки апартамент. Това прави Daikin Altherma Flex Type идеална за сгради с апартаменти, а също и за хотели и спортно-развлекателни комплекси.

Пазарът отговори ентусиазирано на тези разработки със 150 000 продадени до сега системи Daikin Altherma. В потвърждение на този успех през 2012 г. ще бъде представена нова гама на Daikin Altherma.

     
Източник: Daikin

Ключови думи: Daikin   Altherma   термопомпена система  

Област: Бизнес  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...