HVAC Bulgaria  

6 000 абонати във Враца вече могат да се отопляват на газ

16.03.2012   |   Реализации
 

Рила газ пусна в експлоатация 30 км от газоразпределителната мрежа на град Враца, с чиято помощ предприятията и битовите абонати ще могат да се отопляват на газ. Компанията финансира изцяло със собствени средства всички дейности по изграждането на газопроводите и подземните отклонения към потребителите без помощта на държавни субсидии.

Общата дължина на газопреносната мрежа в града е 106 км, от които до момента са изградени 44 км газопроводи. Изпълнени са и 9 км подземни отклонения, от планираните 22 км. Построената част от мрежата е достатъчна да захрани с газ около 6 000 потребители, а след цълостното изпълнение на проекта потенциалните потребители за града ще са 18 хиляди. Инвестицията за проекта е в рамките на 20.1 млн. лева, от които досега са вложени 18 млн. лева.

„Уверен съм, че домакинствата във Враца съвсем скоро ще оценят предимствата на природния газ и желаещите да се присъединят към мрежата ще се увеличат”, каза Серджо Пантано, изпълнителен директор на Рила газ. Според изчисленията на компанията, месечните разходи за отопление, готвене и топла вода в апартамент от 75 кв. метра възлизат на около 120 лв., а през летните месеци те са около 40 лв., което е значително по-малко в сравнение с най-разпространените видове горива.

Рила газ е подготвила екип от специалисти, които ще информират потенциалните битови потребители за възможностите и предимствата на газовото отопление. Фирмата спечели международен конкурс за обществена поръчка за разпределение на природен газ и снабдяване с природен газ на потребителите в общо 7 града и 22 селища в Западна България.

     
Източник: chancexpress.com; снимка: zovnews.com

Ключови думи: chancexpress.com; снимка: zovnews.com  

Област: Реализации  

Алфа Лавал
HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесРеализацииПроектиПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...