HVAC Bulgaria  

Снимка с термовизионна камера показва загубата на енергия в сградата

02.03.2012   |   Технологии
 

Клиентите на Топлофикация София вече могат да ползват термовизионна камера за обследване на топлинните проблеми на сградите, в които живеят. За целта е необходимо решение на Общото събрание на етажната собственост и заявление до Топлофикация София за термовизионното сканиране.

Пилотният проект на дружеството и Националната асоциация на домоуправителите стартира на  27 февруари 2012г.,  с демонстрация на обследване с термовизионна камера на 10-етажна сграда в квартал Изток. Термовизионната камера заснема сградите отвън, като на снимките ясно личи къде от фасадата има най-голямо излъчване на топлина и съответно изолацията е неефективна.

Тези места са оцветени в ярко жълто и буквално „греят”, докато местата, където няма топлинно излъчване, или то е съвсем слабо, са оцветени в тъмно-виолетово. Дистанционно може да се установи къде има включени отоплителни тела, както и дали те са свързани с вътрешната отоплителна инсталация.

Така чрез термовизионното обследване се показва нагледно откъде и как изтича топлината в една жилищна сграда, къде е нужна изолация и доколко качествена е съществуващата. Снимките могат да бъдат използвани, за да се оптимизира консумацията на топлинна енергия, а от там да се намалят и сметките за парно. Данните от камерата ще помогнат и при засичането на нерегламентирано ползване на топлинна енергия в сградите и могат да  послужат като основание при проверки в рамките на етажната собственост.

     
Източник: Топлофикация София

Ключови думи: термовизионна камера   излъчване на топлина   отоплителна инсталация  

Област: Технологии  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесРеализацииПроектиПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...