HVAC Bulgaria  

Представиха проекта за реконструкция на стадион Христо Ботев

31.01.2012   |   Проекти
 
Представиха проекта за реконструкция на стадион Христо Ботев
Футболен клуб Ботев (Пловдив) представи идейния проект за реконструкцията на стадион Христо Ботев. Автор на проекта е арх. Георги Савов, който показа в детайли как ще изглежда съоръжението след реконструкцията и в отговор на изискванията за III категория по стандартите на УЕФА.
Строителството е на стойност около 20 млн. лв., а стадионът трябва да бъде готов за експлоатация през 2014 г. Реконструкцията включва четири етапа, първият от които ще започне до края на март и ще продължи четири месеца.
Той включва подмяна на терена, който ще разполага с модерна дренажна система и отоплителна инсталация. Игрището ще бъде с размери 68x105 метра. Трибуна “Изток” също ще бъде ремонтирана, като под нея ще се намират съблекалня, стая за допинг проби и лекарски кабинет.
Следващият втори етап предвижда цялостна реконструкция на южната трибуна и освобождаване на място за паркинг. В третия, предпоследен етап ще бъде възстановена северната трибуна.
Последният етап вкюлчва преместването на централната трибуна с 10 м. навътре. Ще бъде променен подходът към ложите, който ще се извършва от фасадата. Тя и бюст-паметника на Христо Ботев остават единствените елементи, които ще бъдат запазени след реализирането на новия проект на стадиона.
Допълнително всяка от трибуните ще разполага със самостоятелен контрол на достъп. За всеки сектор ще бъдат изпълнени санитарните изисквания за провеждане на спортни и обществени мероприятия.
Информационното табло ще бъде под козирката на южната трибуна. Проектът предвижда осветлението да се намира на самата козирка. Тъй като тя ще бъде поставена в края на строежа, се работи и върху вариант за изнесено извън рамките на стадиона осветление, уточнява автора на проекта арх. Георги Савов.
След края на реконструкцията стадион „Христо Ботев” ще разполага с 18 000 седящи места, от които 120 ще са ВИП. 80% от местата са проктирани да бъдат покрити.
Капацитетът на паркинга ще е 800 автомобила и 6 автобуса.
Проектът предвижда помещенията под трибуните да бъдат на три нива. В тях са включени съблекални, медицински кабинети, зала за технически конференции, помещения за представителите на медиите, четири спортни зали, музей, фен-магазин, санитарен възел, тераси и др.
     
Източник: botevplovdiv.bg

Ключови думи: дренажна система   контрол на достъпа   отоплителна инсталация   осветление   реконструкция  

Област: бизнес  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...