HVAC Bulgaria  

Започнаха регистрациите за 12-ото международно DHC+ лятно училище в Линц

05.07.2024   |   Начало»Новини

Тазгодишното 12-о издание на Международното лятно училище DHC+ ще се проведе от 25 до 31 август в Линц, Австрия, съобщават от Euroheat & Power (EHP). Домакин е Институтът по енергетика към Университета Йоханес Кеплер в Линц, който е най-голямата образователна и изследователска институция в Горна Австрия.

Обучението е изцяло посветено на проблематиката на системите за централизирано отопление и охлаждане (DHC) и се води от изявени лектори.

За първи път инициативата се провежда в Берлин през август 2013 г. с фокус върху DHC и интелигентния град. Оттогава платформата DHC+ работи усилено, за да предостави на участниците подходящо и иновативно съдържание, възможности за нетуъркинг и практически опит, като същевременно ги предизвиква да мислят критично за начините за по-нататъшно подобряване и развитие на сектора.

Кой може да участва

Лятното училище DHC+ е едноседмично интензивно обучение, водено от изявени експерти от индустрията и академици в областта на централизираното топлоснабдяване и охлаждане.

Курсът е предназначен за студенти (магистърска или докторска степен) и млади професионалисти с под 2 години стаж в сектора. Обучението и всички свързани дейности се водят на английски език. Завършилите курса получават сертификат.

Участниците ще могат да се изявят по време на обучението, което включва лекции, нетуъркинг, посещения на обекти и семинари. Ще има REWARDHeat хакатон, в който участниците ще трябва да се справят с различни предизвикателства, като поемат ролите на държавни служители, потребители и производители, поясняват от EHP.

Водеща тема

Тазгодишното обучение ще се фокусира върху "Симбиозата между индустриална и градска среда като средство за постигане на неутрално по отношение на климата централизирано отопление".

Постигането на въглеродно неутрална енергийна система изисква широко повсеместен преход към възобновяеми източници. Централното отопление (DH) може в значителна степен да разчита на нискотемпературни енергийни източници, като геотермална, слънчева топлинна енергия, отпадна топлина или топлина на околната среда. Отпадната топлина, която понастоящем е един от най-големите енергийни ресурси в Европа, представлява ключово предизвикателство поради генерирането й извън сферата топлофикационните мрежи. Запълването на празнините в информацията, насърчаването на доверието и намирането на подходящи бизнес модели са ключови стъпки за ефективно използване на отпадната топлина.

Успешното внедряване зависи и от технически фактори като директна интеграция, технологии за съхранение и последващо подгряване. Симбиозата между индустриална и градска среда се очертава като съществена концепция, улесняваща сътрудничеството между индустриалните компании и операторите на топлофикационни услуги. Това сътрудничество има за цел да оптимизира оползотворяването на отпадната топлина и да подобри устойчивостта като цяло.

Програмата в детайли

 • Въведение в DHC;
 • Централизираното отопление и охлаждане в Австрия;
 • Законодателство и политики на ЕС;
 • Възстановяване на отпадна топлина от съществуващи и бъдещи индустриални процеси;
 • Свързване на заинтересованите страни – интерактивна сесия;
 • Междусекторно обединяване;
 • Посещение на обект;
 • Бизнес модел на централизирано отопление;
 • Инструменти за финансиране на декарбонизацията на отоплението и охлаждането;
 • Проектиране на централизирано охлаждане;
 • Усъвършенстване и декарбонизация на съществуващите мрежи за централизирано отопление;
 • Топлинна карта на Австрия;
 • Съхранение на големи обеми топлинна енергия в топлофикацията – технологии, тенденции и предизвикателства;
 • Дългосрочни стратегии за трансформация.

Онлайн регистрациите за обучението вече са отворени, а крайният срок е 2 август. Наличните 40 места ще бъдат запълвани по реда на постъпване на заявките.

За допълнителни подробности и регистрация вижте тук.

     
Източник: EHP

Ключови думи: DHC   EHP   централизирано отопление и охлаждане   топлофикационни мрежи   отпадна топлина   възобновяема енергия  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Новини

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...