HVAC Bulgaria  

Проект MултиХоум подпомага дейности за енергийно обновяване на жилищни сгради

17.06.2024   |   Начало»Проекти

МултиХоум е проект, който се реализира с подкрепата на програма LIFE на Европейския съюз и стартира през ноември 2023. Основната му цел е да изгради сътрудничество между граждани, бизнеси и общини в подкрепа на обновяването на жилищни сгради в област Пловдив, съобщават от Енергийна Агенция - Пловдив (ЕАП).

Какво е постигнато до момента

Специализирана услуга и платформа

В рамките на проекта заработи специализирана услуга за консултиране на гражданите от всички 18 общини от региона по отношение на обновяване на жилищни сгради, замяна на старите отоплителни уреди и интегриране на индивидуални ВЕИ инсталации. Услугата ще улесни целия процес на жилищно обновяване - от експертното консултиране до реалното обновяване.

Специализиран технически екип и платформа за консултации ще осигуряват директна и надеждна връзка с доставчиците на продукти и услуги в сферата на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници.

Проведена среща с браншови структури

Като част от дейностите за сътрудничество с бизнеса, на 5 юни Търговско-промишлена камара - Пловдив организира среща с браншови структури в областта на сградното обновяване, на която са обсъдени възможностите за сътрудничество и критериите за качество на доставчиците. В събитието взимат участие Камара на инженерите в инвестиционното проектиране Пловдив, Българска асоциация за изолации в строителството, Камара на строителите Пловдив, обединения на домоуправители, бизнеси от сектора.

"Акцентирано бе на необходимостта от получаване на оптимално и надеждно качество при сградното обновяване. За гарантиране на сигурността на доставките и качественото изпълнение на услугите, МултиХоум ще прилага критерии за "доверен доставчик".

Всички присъстващи страни се обединиха около позицията, че освен изработването и предлагането на изгодни финансови механизми, е изключително важно да се работи с хората и бизнеса с идеята сградното обновяване да се превърне в пазарно ориентиран модел," разказват от ЕАП и допълват:

"Крайната цел е да се достигне един постоянен и устойчив процес на сградно обновяване, което може да се реализира не само с публични средства. Гражданите трябва да получат увереност, че самоучастието от тяхна страна е по-надеждният и сигурен начин, за да обновят качествено жилищата си."

Покана за предстоящи срещи на заинтересовани страни

На 25, 26 и 27 юни Търговско-промишлена камара - Пловдив ще бъде домакин и на три последователни срещи с представители на бизнеса от областта на строителството, ВЕИ и ОВК.

Поканени са всички заинтересовани страни, които по време на срещите ще научат повече за възможностите за популяризиране на тяхната дейност в сътрудничество с МултиХоум, а именно: участие в търговски изложения, придобиване на етикет "доверен доставчик", продуктови презентации пред граждани, участие в съвместни проекти, интегрирани услуги и др.

Подробна програма на срещите може да видите тук.

За участие е необходима предварителна регистрация, която може да направите тук.

     
Източник: ЕАП

Ключови думи: ЕАП   МултиХоум   енергийно обновяване на сгради   отоплителни уруди и инсталации   ВЕИ  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...