HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Hoval Belaria fit (40-70): ефективно решение за отопление и хибридни системи

Hoval пусна на пазара нова ефективна термопомпа въздух-вода Belaria® fit (40-70), подходяща за средно големи жилищни, търговски, промишлени или административни сгради. Тя съчетава природосъобразни технологични иновации, които я правят отлично решение при хибридни системи с висок дял на възобновяема енергия.

Предлага се с три нива на производителност. Може да се управлява като самостоятелна единица или каскадно като част от модулна конфигурация в разнообразни ОВК системи.

Hoval Belaria® fit (40-70) оптимизира мощността си, за да отговори на нуждите в зависимост от сезона и температурните колебания. Когато се използва като самостоятелна единица, могат да се постигнат топлинни мощности до 71 kW.

Инверторната технология позволява този изход да бъде модулиран в диапазон от 30 до 100%. Това означава, че капацитетът на отопление и охлаждане е оптимизиран, за да отговори на изискванията, а консумацията на енергия на компресорите и вентилаторите е намалена при работа с частично натоварване.

Устойчив хладилен агент

Belaria® fit работи с хладилен агент R32. Това отговаря на разпоредбите на ЕС и позволява високи нива на мощност както при охлаждане, така и при отопление.

Хидрофилното покритие на лопатките на изпарителя подобрява почистването, повишава ефективността на топлообмена и намалява времето за размразяване. Освен това покритието предпазва изпарителя от корозия.

Модулни опции

"Модулната концепция на Belaria® fit улеснява ефективната работа в широк работен диапазон: позволява включване в каскади до 16 машини", казва продуктовият мениджър на Hoval Кевин Аленспах. Например четири термопомпи Belaria® fit в каскада са в състояние да адаптират топлинна мощност между 41 и 284 kW, което съответства на диапазон на модулация от 1:7.

Освен това работата в каскада повишава експлоатационната надеждност благодарение на използването на допълнителен топлинен генератор за пикова мощност.

Възможност за включване в хибридна система с възобновяема енергия

Стремежът към постигане на климатичните цели и свързаните с тях разпоредби повишават изискванията относно съвременните ОВК инсталации в сгради. Хибридните системи са най-доброто решение за задоволяване на тези изисквания.

"Използването на Belaria® fit в хибридна система – заедно с котел UltraGas®, например – позволява приблизително 80% от годишното потребление на енергия да бъде постигнато от термопомпата при само 50% отоплителен товар", обяснява Аленспах.

Важно предимство за клиентите е и това, че Hoval предлага комплексно обслужване, включващо проектиране, доставка и обслужване на всички компоненти на ОВК инсталацията.

Предимства на хибридни системи Hoval

Хибридната отоплителна система Hoval е изградена от два ефективни източника на енергия, работещи в синхрон за постигане на най-добри резултати за ефективност, икономичност и устойчивост.

С термопомпите въздух-вода Belaria® fit могат да се планират ефективни системи с голям дял възобновяема енергия. Като моновалентна система е възможна до 1,4 MW. Двувалентните хибридни системи могат дори да доставят до 4 MW – в зависимост от необходимото съотношение възобновяема енергия.

От своя страна, доказаните в годините и може би най-ефективните на пазара кондензни газови котли UltraGas® 2 работят ефективно и икономично независимо от външните условия, като по този начин осигуряват икономично отопление дори в най-студените дни, когато термопомпите не могат да осигурят това.

Този тип инсталации са лесни за изпълнение и могат да се използват за проекти с мощност до 4 MW. Интегрираното в котела управление на системата TopTronic® E гарантира, че всички компоненти работят оптимално и в синхрон.

Предимствата с един поглед

  • Ефективност: оптимална ефективност благодарение на инверторната технология, която позволява плавно регулиране на мощността от 40% до 100%;
  • Гъвкавост: модулната концепция позволява до 1,4 MW възобновяема енергия чрез инсталиране на каскада от термопомпи Belaria® fit, а за по-високи изисквания – хибридна система с термопомпа и кондензен газов котел, съвместим с природен газ, пропан, биометан и водород;
  • Устойчивост: използване на хладилен агент R32 за намаляване на въздействието върху околната среда.

 

 

 

 

Ховал ЕООД

1407 София, ул. Борис Руменов 9
Тел.: 0700 20 755
office.bg@hoval.com
http://www.hoval.bg

     
Източник: Ховал

Ключови думи: Hoval   Ховал   Belaria fit   термопомпи   отопление   хибридни ОВК системи  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...