HVAC Bulgaria  

Хибридно събитие представя подходи за планиране на устойчиво отопление в градовете

31.05.2024   |   Начало»Новини

На 11 юни от 17:30 ч. българско време в рамките на Европейската седмица за устойчива енергия EUSEW 2024 г. ще се проведе интерактивна сесия на тема "Проучване на топлинната карта: вдъхновяващи подходи за планиране на устойчиво отопление в градовете".

Европейската седмица за устойчива енергия (EUSEW) е най-голямото годишно събитие, посветено на възобновяемите енергийни източници и ефективното използване на енергия в Европа. То се организира от Европейската изпълнителна агенция за климата, инфраструктурата и околната среда (CINEA) и Генерална дирекция по енергетика на ЕК. Сесиите се провеждат в хибриден формат с възможност за участие, както на място в Брюксел (в сградата Charlemagne на Европейската комисия и хотел Martin's Brussels EU), така и онлайн.

Темата

Ревизираната Директива за енергийна ефективност изисква градовете с над 45 000 жители да разработят местни планове за отопление и охлаждане.

Държавите-членки играят решаваща роля при осигуряване на финансиране, привеждането в съответствие на правните рамки, предлагането на техническа подкрепа и предлагане на достъп до съответните данни, свързани с енергията.

В същото време неотдавнашният доклад на асоциацията Energy Cities за проследяване на напредъка разкрива значително изоставане в готовността сред държавите членки на ЕС, като половината от тях не са ангажирани с планирането на отоплението и охлаждането на местно ниво, а по-голяма част имат нужда от нови законодателни рамки и системи за подпомагане за улесняване на процеса.

Планирането на отоплението и охлаждането засяга най-вече местната администрация, поради различни типове сгради, геология и топлинни ресурси, участието на граждани, местни фирми, индустрии и комунални услуги на местно ниво и е от ключово значение за успешното разработване и прилагане на стратегии. Постигането на баланс между повишаването на енергийната ефективност на сградния фонд и осигуряването на възобновяемо отопление и охлаждане за задоволяване на потреблението на енергия изисква дълбоко интегриран подход.

Цел на сесията

Основната цел на инициативата е да популяризира различни подходи и най-добри практики за управление на топлинния преход, тъй като това се случва в момент, когато държавите членки имат на разположение още една година, за да транспонират Директивата за енергийна ефективност в националното законодателство.

Участниците ще се запознаят с примери за най-добри практики (на Общността на европейските кметове (Covenant of Mayors - Europe), European Energy Award и Smart Cities Marketplace), които ще демонстрират различни подходи за местната администрация, свързани с национално, областно градско ниво и електроенергийна компания.

Сесията е важна част от кампанията на Общността на европейските кметове за 2024 г за подпомагане на общините в планирането на устойчиво отопление.

За подробности и регистрация вижте тук.

     
Източник: EU-Mayors; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: EU-Mayors   EUSEW   устойчиво отопление и охлаждане   енергийна ефективност  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Новини

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...