HVAC Bulgaria  

В Ротердам ще се проведе 42-ият Конгрес на Euroheat & Power

От 3 до 5 юни 2024 г. в Ротердам, Нидерландия, ще се състои 42-ият Конгрес на европейската асоциация, насърчаваща устойчивото централизирано отопление и охлаждане, Euroheat & Power (EHP), съобщават от асоциацията. Под мотото "Увеличаване на мащабите, намаляване на CO2!" тазгодишното издание ще се фокусира върху най-обещаващите пътища за декарбонизация на централизираното отопление и охлаждане и стимулиране на действията по места за постигане на глобално въздействие.

Темата

Топлофикационните мрежи са сред най-добрите решения в Европа за постепенно премахване на изкопаемите горива в сградите, проправящи пътя на ЕС към постигне на целите за климатична и енергийна независимост. През последните години действията за разгръщането на тази важна енергийна инфраструктура в Европа набират сериозна подкрепа.

Чрез задоволяване на 20% от нуждите от топлинна енергия в ЕС с централизирано отопление и охлаждане могат да бъдат спестени 24 млрд. куб. м природен газ до 2030 г. За да се постигне това, са необходими значителни инвестиции за изграждане на нови системи и мрежи, постепенно въвеждане на чисти, възобновяеми източници на топлинна енергия и модернизиране на съществуващата инфраструктура за централизирано отопление и охлаждане в Европа.

Това е сериозно предизвикателство, но в същото време е и огромна възможност за индустрията да разшири своите пазари, да въведе иновации и да стимулира декарбонизацията на най-големия енергоемък сектор в Европа. Euroheat & Power Congress 2024 има за цел да предостави на бизнеса и местните общности всички необходими инструменти, за да се случи това, заявяват организаторите.

За конгреса

Конгресът Euroheat & Power е водещото бизнес събитие на Euroheat & Power. Той предлага дискусии на високо ниво относно законодателството, бизнес моделите, технологиите и развитието на пазара, оформящи индустрията за централизирано отопление и охлаждане. На него ще се съберат над 450 представители на бизнеса, повече от 30 изложители, 60+ лектори и представители на местните власти от цяла Европа.

Събитието е насочено към компании, стартъпи, консултантски фирми и университети, работещи в сектора на отоплителната и охладителната индустрия, и местните власти, насочени към ускоряване на трансформацията в отоплението.

Акценти в програмата на конгреса

  • Представяне на законодателството на ЕС Fitfor55;
  • Запознаване с пазарните перспективи на DHC Market Outlook 2024;
  • Презентации на експерти по бизнес модели за възобновяема и отпадна топлина, интеграция на енергийни системи, цифровизация, възобновяемо охлаждане, финансиране на проекти и много други;
  • Честване на 70-годишния юбилей на Euroheat & Power;
  • DHC+ студентски награди.

За подробности и регистрация вижте тук.

     
Източник: EHP

Ключови думи: Euroheat & Power Congress 2024   централизирано отопление и охлаждане   декарбонизация  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...