HVAC Bulgaria  

Ще се проведе уебинар за декарбонизация на централизираното отопление и охлаждане

Темата за политиките и практическите решения за декарбонизация на централизираното отопление и охлаждане ще бъде разгледана на онлайн събитие, което ще се проведе на 28 май 2024 г. от 11 ч. българско време, съобщават от международната мрежа Euroheat & Power.

Статистиката сочи, че секторите на отопление и охлаждане са отговорни за близо половината от енергията, консумирана в Европейския съюз. Въпреки значителните мерки за намаляване на енергопотреблението, жилищните, промишлените и офис сгради все още се нуждаят от отопление и охлаждане.

Постигането на по-голяма гъвкавост по пътя на интегриране на енергийните системи, внедряване на възобновяеми енергийни източници и оползотворяване на отпадна топлина в мрежите за централизирано отопление и охлаждане ще помогне за осигуряване на устойчиво отопление и охлаждане и постигане на въглеродна неутралност до 2050 г., без да се засяга ландшафтът, подчертават от Euroheat & Power.

Участниците в уебинара ще се запознаят с резултатите от пет финансирани от ЕС проекти за научноизследователска и иновационна дейност, които с обединени усилия работят за подпомагане на прехода към по-ефективни, нискотемпературни и базирани на възобновяема енергия топлофикационни мрежи.

В рамките на проектите HYPERGRYD, Bio-FlexGen, WE District, REWARDHeat и SENERGY NETS се разработват съвременни технологии за централизирано отопление и охлаждане и се изследват пречките и възможностите на политическо ниво.

По време на 90-минутния уебинар ще бъдат обсъдени основните констатации и заключения от изследването и от наскоро публикувания съвместен политически документ.

За подробности и регистрация вижте тук.

     
Източник: Euroheat & Power; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Euroheat & Power   централизирано отопление и охлаждане   декарбонизация  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...