HVAC Bulgaria  

БАОВК организира обучение за работа с флуорсъдържащи парникови газове

Центърът за професионално обучение към Българската асоциация "Отопление, вентилация и климатизация" (ЦПО БАОВК) организира обучение за работа с флуорсъдържащи парникови газове, което ще се проведе от 13 до 15 април 2024 г.

Законодателството в областта на професионалното обучение, както и редица норми в определени професионални дейности изискват лицата, заети в конкретни професионални направления да имат допълнителна квалификация. Тя подлежи на актуализация в срокове, залегнали в съответната нормативна база.

ЦПО БАОВК е специализирано звено в структурата на БАОВК, което съдейства за повишаване на професионалната квалификация на заетите в ОВК сектора.

За кого е предназначен курсът

Обучението е съгласно Регламент (ЕС) №517/2014 и е предназначено за климатични и хладилни техници, работещи със стационарни хладилни и климатични инсталации и термопомпи, съдържащи флуорсъдържащи парникови газове.

Организация на обучението

Формата на обучението е присъствена и е с продължителност два дни.

Курсът е предвиден в съботно-неделен формат, като полагането на изпита е в понеделник. Числеността на групите е малка, което гарантира качество на обучителния процес.

Преподаватели в курса са дългогодишни практици, с натрупани експертен опит и знания.

Курсът завършва с изпит по теория и практика пред комисия от Българската браншова камара - машиностроене (ББКМ), която е оправомощена за издаване на документи за правоспособност на лица, извършващи дейности с оборудване, съдържащо флуорсъдържащи парникови газове.

Сертифициране

Успешно издържалите изпита получават издаден от ББКМ документ за правоспособност (сертификат), който им дава право да извършват проверки за течове, възстановяване на флуорсъдържащи парникови газове, монтаж, сервизно обслужване, ремонт, поддръжка или извеждане от експлоатация на хладилно, климатично и термопомпено оборудване. 

Сертификатът е с валидност 5 години и се признава в страните от ЕС.
Предстои обявяване на следващи дати за провеждане на курса и изпитите през май, информират от БАОВК.

За допълнителна информация и изпращане на заявка за участие вижте тук.

     
Източник: БАОВК

Ключови думи: БАОВК   ЦПО   ББКМ   флуорсъдържащи парникови газове   допълнителна квалификация   хладилни и климатични техници  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...