HVAC Bulgaria  

Уебинар запознава с иновативни решения за отопление с отпадна топлина

На 11 април от 11:00 ч. българско време ще се проведе уебинар на тема "От отпадък до стойност: иновативни решения за оползотворяване на отпадна топлина в мрежи за централизирано отопление и охлаждане". Събитието се организира в рамките на REWARDHeat – финансиран по програма Хоризонт 2020 европейски проект, съобщават от международната мрежа Euroheat & Power.

Към кого е насочен уебинарът

Събитието има за цел да запознае с проблематиката широк кръг от заинтересовани лица – професионалисти от ОВК сектора, градоустройствени и енергийни експерти, като им помогне да задълбочат разбирането си за ролята на възстановяването на отпадна топлина при изграждането на системите за централизирано отопление и охлаждане.

Темата

Въпреки че излишната топлина може да задоволи по-голямата част от търсенето на топлина и гореща вода в сгради в ЕС, тя остава най-големият неизползван източник на енергия.

На уебинара ще бъдат разгледани различни аспекти на възстановяването на отпадна топлина в съвременни проекти за централизирано отопление и охлаждане. Ще бъдат представени иновативни решения от цяла Европа, подчертаващи потенциала и значението на технологията за оптимизиране на енергийната ефективност и устойчивост в градска среда и постигане целите на зеления преход.

Презентационният панел ще включва успешни примери, които илюстрират възстановяването на отпадна топлина в топлофикационни системи, използващи топлинна енергия от различни източници, като например използването на излишната топлина от центрове за данни за отопление и охлаждане на помещения чрез топлофикационни мрежи и термопомпи.

Участниците ще бъдат запознати със стратегии за внедряване, оперативни ползи и въздействие върху околната среда чрез представяне на конкретни успешни примери.

За допълнителна информация и регистрация вижте тук.

     
Източник: Euroheat & Power

Ключови думи: Euroheat & Power   централизирано отопление   възстановяване на отпадна топлина  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...