HVAC Bulgaria  

Кои бяха акцентите на MCE 2024

43-ото издание на международното изложение MCE – Mostra Convegno Expocomfort затвори врати във Fiera Milano с резултати, които го утвърждават като световен лидер в ОВК индустрията, възобновяемите енергийни източници и санитарния фаянс, отбелязват организаторите от RX Италия. Форумът се фокусира върху енергийната ефективност и енергийния преход и послужи като платформа за многобройни конференции, дебати и срещи, представящи бъдещето и иновациите в сектора.

MCE 2024 в цифри

Над 1700 изложители и 121 000 посетители присъстваха на изложението, от които над 30% идват от чужбина. Участието на чуждестранни изложителидостигна нивата отпреди пандемията, като на събитието бяха представени 141 държави. Освен Полша, като страна партньор на тазгодишното издание, Европа беше представена основно от Франция и Германия, следвани от Испания, Румъния и Гърция. Окуражаващите данни очертават една положителна перспектива за бъдещето на пазара.

Акцентите

На дискусиите по време на MCE голям интерес предизвика новата Директива относно енергийните характеристики на сградите (ДЕХС), която беше окончателно одобрена от Европейския парламент в самото начало на събитието. Един от най-дискутираните елементи на Сертификатите за енергийна ефективност е новият клас "A0", който ще бъде добавен към вече познатите класове за енергийна ефективност. Интерес представлява и хипотезата за добавяне на "+" към класовете А за онези сгради, които ще предложат допълнителен принос към енергийната мрежа с произведена от възобновяеми източници електроенергия.

Новата директива поощрява използването на електронни системи за управление и автоматизация в домовете и всички интелигентни технологии, гарантиращи правилното функциониране на сградите и максимална ефективност при различни климатични условия.

По отношение на устойчивата мобилност, директивата насърчава изграждането на развита инфраструктура за зареждане на електрически превозни средства в жилищни и търговски сгради, с увеличаване на местата за паркиране, особено за велосипеди.

"MCE 2024 се открои с редица новости, сред които новото оформление, Hydrogen Hub, наградата Water Prix, конкурсът MCE Excellence Awards. Мотото на това издание "Beyond Comfort" формулира целта да се отиде отвъд сферата на комфорта, като се предложат нови области с фокус върху въпроси, свързани с декарбонизацията и енергийния преход.

Основната заслуга на MCE несъмнено е, че дава цялостна картина на пазара. Освен това високата интернационализация е другата значима страна на събитието, което предостави неоценима възможност за осъществяване на директен обмен между компании от цял свят в рамките на четирите дни в Милано", заяви Масимилиано Пиерини, управляващ директор на RX Италия.

Какво следва

Изложението приключи, но платформата MCE Lab ще продължи да представя новини и тенденции в сферата енергийната ефективност, възобновяемата енергия, климатизацията и иновациите в ОВК индустрията до следващото издание през март 2026 г.

За 2025 г. MCE предвижда и едно ново събитие "Технологии за термопомпи", което ще се проведе в Allianz MiCo, Милано, от 2 до 3 април. То идва в отговор на необходимостта, споделяна от професионалистите в сектора, да се поддържа диалогът в процеса на енергиен преход. Затова се организира двудневното събитие, посветено на термопомпите, като се предвижда провеждането му да стане регулярно в нечетните години между изданията на MCE.

     
Източник: RX

Ключови думи: MCE 2024   ОВК индустрия   изложение   термопомпи  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...