HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Системни решения за икономично отопление на логистични халета и складове от Hoval

При разработката на системи за отопление и вентилация на логистични халета Hoval се фокусира върху интелигентни и енергоефективни системни решения, които отговарят на специфичните нужди на логистичните халета. Те могат да включват климатизация с покривни апарати TopVent® в комбинация с децентрализиран енергиен източник като термопомпен агрегат или централизиран енергиен център с ефективен кондензен котел UltraGas®, както и термопомпи въздух-вода Belaria® fit.

Комплексно решение на Hoval за климатизация на логистичен център за напитки във Виена

Създаването на перфектни условия за съхранение на 10 000 м² в Логистичния център за напитки във Виена се явява сериозно предизвикателството за компанията Del Fabro Kolarik, която е специализирана в търговия на едро с напитки за кетъринг индустрията от 85 години, а гамата включва над 8000 различни напитки. Hoval успява да предложи усъвършенствано решение за климатизация на халета и да отговори на изискванията за равномерно разпределени и постоянни температури.

Постоянна температура във високостелажен склад

Най-голямото предизвикателство е напълно автоматизираният склад с площ 650 м² и височина 20 м. Той съдържа 24 000 кашона, всеки с до 24 бутилки, в който през цялата година трябва да се поддържа постоянна температура от 18°C.

За да осигури автоматично отопление и охлаждане и равномерно разпределение на температурата Hoval инсталира шест устройства TopVent TP. Всяко от тях се захранва от мощна термопомпа. Фотоволтаична система с мощност 310 kWp на покрива захранва системата със 100% възобновяема енергия. По този начин охлаждането на залата може да се управлява изключително икономично и екологично.

Решение за вътрешен климат за отделни температурни зони

За да отговори на разнородните изисквания извън автоматизирания склад по отношение на температура или работно време са обособени шест контролни зони. Те се отопляват от 22 модула TopVent TH, регулируеми според нуждите, в комбинация с кондензния котел UltraGas на Hoval. Перфектно съчетани един с друг, те работят при много ниска температура на системата, което допълнително повишава ефективността.

TransTherm aqua за хигиенично снабдяване с топла вода и буферна система за съхранение на енергия EnerVal допълват изисканото решение. Технологията за климатизация на целия логистичен център, включително офисите, се управлява и наблюдава чрез единен интерфейс.

Основни предимства на системните решения на Hoval

  • Осигуряване на оптимални условия за съхранение на стоките

Гарантирането на специфична температура и влажност са от съществено значение, особено за хранителната и фармацевтичната промишленост. Благодарение на патентованата технология на вградения въздушен разпределител Air-Injector® в покривните апарати RoofVent® и TopVent® системите на Hoval поддържат постоянна температура не само върху площ, но и във височина. Всички стелажи имат еднакви температурни условия за съхранение.

  • Използване на възобновяеми източници на енергия

Hoval набляга на възобновяеми източници на енергия, което включва използването на термопомпени агрегати Belaria®, които са екологично чисти и повишават енергийната ефективност на инсталацията.

  • Интелигентни системи за контрол на температурата

Включените в системите за отопление покривни модули на Hoval модели TopVent® и RoofVent® са оборудвани с интелигентни устройства за контрол на температурата TopTronic®. Те позволяват автоматично регулиране на отоплителната мощност в зависимост от нуждите на халето, с което се постига оптимизиране на консумацията и намаляване на разходите за отопление. Освен това, инсталациите могат да бъдат свързани с централизирани системи за управление (BMS) за по-ефективно наблюдение и управление.

  • Енергийна ефективност

Системните решения на Hoval са високо енергийноефективни. Те използват иновативни технологии и усъвършенствани системи за управление на енергопотреблението, което помага за намаляване на разходите за отопление и охлаждане. Освен това, те предлагат възможности за рекуперация на топлината, което допълнително намалява енергийните разходи.

Подробна информация за системните решения на Hoval за отопление и климатизация на логистични халета може да намерите тук.

 

 

 

 

Ховал ЕООД

1407 София, ул. Борис Руменов 9
Тел.: 0700 20 755
office.bg@hoval.com
http://www.hoval.bg

     
Източник: Hoval

Ключови думи: Hoval   Ховал   отопление и охлаждане   логистични халета  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...