HVAC Bulgaria  

Френска компания търси партньори за внедряване на иновативно решение за съхранение на топлина

05.02.2024   |   Начало»Бизнес

Френско предприятие, основано през 2023 г., представя патентована концепция за технология за съхранение на топлина, разработена в изследователски център. Решението се основава на иновативен метод, използващ латентната топлина на материал, променящ фазовото си състояние.

Технологията допринася за спестяването на енергия, намаляване на производствените разходи, съхранение на възобновяема енергия и възстановяване на отпадна топлина.

Компанията търси партньори от различни сектори за внедряване на технологията.

Повече за решението и приложението му

Компанията предлага на пазара рециклируема термична батерия, която може да възстановява и съхранява топлинна енергия в температурен диапазон от 40°C до 90°C. Конструкцията е от модулен тип и дава възможност за подходящо подреждане и свързване.

Продуктът използва технология на материали, изменящи фазовото си състояние, в съчетание с обикновена метална пяна от леярни. Конструкцията на изделието е предмет на няколко патента и е плод на съвместна разработка и ноу-хау на изследователския център и френската компания. В резултат продуктът е четири до пет пъти по-компактен от решенията за съхранение на топлина на водна основа (тип балони), има еквивалентна енергийна ефективност и голяма гъвкавост по отношение на времето за зареждане и разреждане с ниска загуба на топлина.

Технологията намира приложение в различни сектори: за оползотворяване на отпадната топлина от промишлени процеси в индустрията; в отоплителни мрежи и инсталации на жилищни сгради за оптимизиране на енергийното потребление и за съхранение на топлина.

Очаквана роля на партньора

Ролята на партньорите е да бъдат дистрибутори на техническото решение за съхранение на топлина. Партньори могат да бъдат и компании, с възможности за внедряване на оборудването в различни сектори като металургия, хранително-вкусова промишленост, химическа промишленост и други производства с отпадна топлина с температура под 100°C.

За допълнителна информация вижте тук.

     
Източник: EEN

Ключови думи: EEN   съхранение на отпадна топлина   отоплителни системи  

Област: ОВК  

Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...