HVAC Bulgaria  

Alfa Laval разширява бизнеса си в областта на водородните технологии

01.12.2023   |   Начало»Бизнес

Утвърденият глобален доставчик на продукти в сферите на топлопредаването, сепарирането и работа с флуиди Alfa Laval създава ново административно звено "Технологии за електролиза и горивни клетки" с намерение да се възползва от бизнес възможностите във водородния сектор.

С тази инициатива компанията, която доставя продукти и услуги за широк спектър от индустрии в около 100 държави, подчертава своя ангажимент за подпомагане на енергийната трансформация към чисти енергийни източници, съобщават от Alfa Laval.

Самостоятелно звено за технологии за електролиза и горивни клетки

През последните три години Alfa Laval отбелязва осезаемо присъствие на пазара на водород с редица нови разработки на продукти и решения в областта на електролизьорите и горивните клетки. Решението за създаване на ново бизнес звено за разработване на нови продукти и решения във водородните приложения в сътрудничество с лидерите в индустрията е продиктувано от разкриването на широко поле за развитие в тази сфера. С натрупания богат опит в преноса на топлина и в металургията, компанията разполага с капацитет за успешно позициониране във водородната икономика, поясняват от Alfa Laval.

Том Ериксън, президент и главен изпълнителен директор на Alfa Laval, коментира: "Създаването на специално бизнес звено потвърждава нашия ангажимент да стимулираме необходимите действия в развиващия се енергиен сектор. Водородът играе ключова роля в енергийния преход и нашата амбиция е да ускорим тази трансформация чрез иновации и индустриализация на компонентите за електролизьори и горивни клетки."

Мадлин Гилборн, която понастоящем е ръководител "Чисти технологии" и вицепрезидент на направление "Енергия", ще поеме ролята на президент на новото бизнес звено. Предвижда се звеното да бъде създадено до 1 януари 2024 г. като част от направление "Енергия".

Нов Център за иновации

Alfa Laval също обяви, че ще изгради Център за иновации с фокус върху топлообменници и компоненти за електролизьори и горивни клетки, който да стимулира допълнително иновациите, научноизследователската и развойната дейност и тестването в тези области, както от гледна точка на капацитета, така и от гледна точка на динамиката в развитието. Центърът за иновации ще бъде разположен в централата на компанията в Лунд, Швеция, където се намира най-големият завод за топлообменници. Планираната инвестиция е значителна както като ресурси, така и като оборудване, се казва още в съобщението.

     
Източник: Alfa Laval

Ключови думи: Alfa Laval   Алфа Лавал   водородни технологии   електролизери   топлообменници  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...