HVAC Bulgaria  

EHP организира безплатен уебинар за геотермални мрежи за отопление и охлаждане

На 8 ноември 2023 г. от 11:00 ч. българско време ще се проведе уебинар на тема "Да се възползваме от топлината на Земята: геотермално централно отопление и охлаждане", информират от международната мрежа Euroheat & Power (EHP). Срещата се организира съвместно от EHP и Европейския съвет за геотермална енергия EGEC.

Разработен от Европейския парламент доклад относно геотермалната енергия разкрива възможности пред заинтересованите страни да обмислят по какъв начин да се възползват от този огромен потенциал за постигане на пълна декарбонизация до 2050 г.

В тази връзка EGEC и EHP обединяват усилията си, за да запознаят аудиторията с проблематиката, като представят бизнес модели, успешни проекти, предизвикателства и препоръки в областта на използването на геотермалната енергия за отопление и охлаждане.

Онлайн събитието ще включва панелна дискусия с модератор Орели Буве, управляващ директор на Euroheat & Power. В нея ще вземат участие отговорни лица от европейски институции, представител на енергийния доставчик на Мюнхен (Stadtwerke München) и представител на международната бизнес група за възобновяема енергия ENGIE.

Хоризонт за използване на геотермалната енергия в Европа

Използваните днес геотермални ресурси са съвсем скромни в сравнение с огромния потенциал на енергията на Земята. В момента едва 2 - 3% от нуждите на ЕС от отопление и охлаждане се покриват от геотермална енергия, а този дял би могъл да достигне до 25% през 2035 г., поясняват експертите от EHP.

Мрежите за централизирано отопление и охлаждане (DHC) се явяват ключово решение за мащабното използване на този ресурс, който да осигури на бизнес сградите и домакинствата достъпна и декарбонизирана топлинна енергия. Технологията е универсална, като позволява извличане на топлина от различни дълбочини и с различна температура.

DHC мрежите, използващи геотермална енергия на земната повърхност, вече се прилагат в много страни от ЕС с над 350 действащи системи в Исландия, Италия, Франция, Германия, Дания, Словакия, Унгария и др., допълват от EHP.

Участието в уебинара е безплатно. За допълнителна информация и регистрация вижте тук.

     
Източник: EHP; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: EHP   централизирано отопление и охлаждане   топлофикация  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...