HVAC Bulgaria  

Обявиха победителите в конкурса Heat Pump Awards 2023

Европейската асоциация за термопомпи (EHPA) беше домакин на 13-ото издание на наградите Heat Pump Award, на което бяха обявени победителите в конкурса за най-значими проекти с термопомпи, съобщават от асоциацията.

Конкурсът Heat Pump Award

Наградите за термопомпи Heat Pump Award са инициатива на EHPA и имат за цел да отличат иновативни проекти с технологични приложения на термопомпи в няколко различни категории. Конкурсът стартира през 2011 г.с намерението да насочи вниманието към градове и региони, които са въвели енергийноефективни проекти, базирани на термопомпена технология.

В тазгодишното издание постъпиха над 40 кандидатури от цял свят, всяка от които предлага различна гледна точка за това как термопомпите подпомагат постигането на целите за декарбонизация, споделят от EHPA.

Наградата "Decarbuilding"

Наградата в категория "Decarbuilding" за приложения на термопомпи в жилищния сектор беше присъдена на компанията Innova за проекта "Термопомпена система с воден контур за модернизация на отоплителни системи в съществуващи сгради".

В основата на проекта стои увереността, че глобалното преминаване към използване на електроенергийни системи е от решаващо значение за декарбонизацията, особено в съществуващите сгради.

Повече за проекта

Иновативната термопомпена система за климатизация с воден контур (Water-Loop) използва базова термопомпа за осигуряване на вода при постоянни температури (20 - 35°C) целогодишно, която е съвместима с характеристиките на тръбите и разпределението на изградените отоплителни инсталации в сгради.

Високотемпературните отоплителни тела (основно радиатори) се заменят с безшумни термопомпи вода-въздух, запазвайки температурата на водния контур. Фактът, че се използват съществуващи тръбопроводи, спестява разходи и свежда до минимум прекъсванията по време на надстройките.

По този начин от инсталация с котел и радиатори може да се премине към нова система с термопомпа както за отопление, така и за климатизация през лятото, чрез проста и лесна инсталация. Водният кръг може впоследствие да се използва и като източник за термопомпа вода-вода с цел производство на битова гореща вода (БГВ).

     
Източник: EHPA

Ключови думи: EHPA   Heat Pump Award   термопомпи   декарбонизация   отоплителни инсталации  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...