HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Belimo спести милиони на Providence College, като премахна нуждата от монтаж на нов чилър

Основаният през 1917 г. Providence College в Провидънс, Роуд Айлънд, разполага с 40 сгради в университетския кампус. Във връзка с планираното текущо разширение на кампуса се появява проблем – възможностите за подаване на охладена вода доближават своя максимален капацитет и трябва да се търси начин за задоволяване на нарастващите нужди.

Експертите от Belimo предлагат модернизация на охладителната система на сградите с използване на Belimo Energy Valve, което се оказва идеалното решение от гледна точка на икономия на енергия и постигане на екологични цели в съществуващите сгради.

Казусът

Първоначално Providence College обсъжда със своя основен изпълнител по техническата част Arden Engineering Constructors идеята за повишаване на капацитета на системата чрез инсталирането на нов чилър. Това обаче изисква увеличаване на размера на основната линия с охладена вода, за да може тя да поеме по-големия дебит.

Алтернативният вариант е да се намери начин за намаляване на потреблението на охладена вода в съществуващите сгради, така че да има достатъчен капацитет и за новото крило на кампуса.

Изборът – модернизация с Belimo Energy Valve

Намаляването на търсенето на охладена вода в долния кампус ефективно би създало свободен капацитет в охладителната система и би намалило водния поток през главната линия. По този начин Providence College може да се откаже от инсталирането на четвърти охладител (системата вече разполага с три паралелно работещи 1000-тонни охладители). Нещо повече, няма да се налага разкопаване на трасето за подмяна на главната линия, което е едно трудоемко начинание.

"Нашият план беше да изберем секциите от долния кампус, където потреблението на охладена вода беше най-високо. Някои от технологиите в тези сгради бяха много остарели и трябваше да бъдат обновени. След като видяхме усъвършенстваните възможности на Energy Valve от първа ръка, ние се убедихме, че с тяхното използване ще може да намали дебитът в нужните граници", споделя Пол Картър, главен мениджър по контрол на обекта.

Belimo Energy Valve е свързан с облака независим от налягането вентил, който следи и управлява работата на топлообменника и консумацията на енергия чрез използване на вграден ултразвуков сензор за поток, заедно със сензори за температурата на захранващата и връщащата вода, като същевременно поддържа температурната разлика в зададени граници и осигурява оптимален пренос на топлина.

Икономия и ползи

Проектът за модернизация с Belimo RetroFIT+ е завършен през пролетта на 2023 г. и Arden и Providence College вече могат да събират данни за количествено определяне на действителните намаления на потока.

Намаляването на изпомпването води и до понижено потребление на електроенергия, което е в съответствие с ангажимента на колежа за повишаване на енергийната ефективност и ESG показателя.

Реализираната модернизация позволява на Providence College да посрещне нарасналите потребности на охладителната система при запазване на съществуващата конфигурация на охладителната инсталация. По този начин колежът спестява разходи за закупуване и инсталиране на нов чилър на стойност между 500 000 и 1 000 000 щатски долара, като в тази цифра не са включени допълнителните средства и месеци работа, които биха били необходими за преоразмеряване и подмяна на главната линия на съществуващата охладителна мрежа.

Повече за надграждане на ОВК системите в сгради с RetroFIT+ може да научите тук.

 

 

 

 

БЕЛИМО България ООД
София, ул. Балчик 6, офис 1
телефон: +359 2 952 3470
телефон: +359 2 952 3471
belimo@belimo.bg
http://www.belimo-bg.com/bg/

     
Източник: Belimo

Ключови думи: Belimo   Белимо   RetroFIT+   Belimo Energy Valve   охладителни системи   чилър   реновиране  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...