HVAC Bulgaria  

Кои ще бъдат акцентите на European Heat Pump Summit в Нюрнберг

Европейската среща на върха за термопомпи ще се проведе в изложбения център в Нюрнберг на 24 и 25 октомври т. г. Събитието ще събере изявени лектори и ръководни фигури от света на индустрията, бизнеса и науката. На дневен ред ще бъдат настоящата пазарна ситуация, теми от научноизследователската и развойна дейност и перспективите в развитието на сектора. Както и в предишни години, форумът ще предложи и първокласна поддържаща програма, съобщават организаторите от NurnbergMesse.

Съпътстващото изложение Foyer Expo ще предостави платформа за компании и професионални асоциации да представят своите услуги и продуктови иновации на посетители от най-висок ранг в индустрията. Форумът осигурява възможност за преки контакти с представителите от бранша и за участие в професионални дискусии на високо ниво.

Горещи теми и акценти в програмата

Европейската среща на върха за термопомпи обхваща широк спектър от теми, като фокусът ще бъде в пет актуални направления, за които разказват от NuernbergMesse.

Истории на успеха, възможности и предизвикателства

Изминалата 2022 г. отбелязва рекорди: в Европа са продадени 3 млн. термопомпи – 38% ръст. Ще бъдат дискутирани плановете за действие на Европейската комисия за постигане на въглеродна неутралност, засягащи пряко сектора. В допълнение, четири презентации ще разгледат предизвикателствата, произтичащи от потенциални бъдещи разпоредби на ЕС и Обединеното кралство.

Разработка на компоненти и системи

Двадесет и четири презентации на експерти от индустрията ще изследват състоянието и по-нататъшното развитие на компонентите и системите. Ще има седем презентации от университети, висши училища и научни институции. Обхванатите теми са практически ориентирани или пряко свързани с индустрията и ще включват, например, хладилни агенти, акустика, топлообменници, компресори, линейни компоненти и системи за управление, свързани с енергийната ефективност, устойчивостта и приложимостта.

Приложения в жилищни сгради и домакинства

Отделен панел с четири презентации е посветен на тази тема, като ще представи резултатите, някои от които изненадващи, от проведено на терен сравнително проучване на използването на 75 външни термопомпи, разположени в по-стари, неремонтирани, или в реновирани жилищни сгради.

IoT и AI

Отразяваните и обсъждани широко в медиите теми за IoT и AI също са изключително важни за термопомпите и ще бъдат разгледани задълбочено в свързаните презентации. Ще бъде представен анализ на приложението на съвместими с IoT продукти, основан на 40 различни казуса.

Индустриални приложения

Във връзка с целите за декарбонизация индустриалният сегмент в генерирането на топлинна енергия насочва своето внимание върху приложението на термопомпите, като се търси решение за намаляване на зависимостта от източници като нафта и природен газ. Развитието на високотемпературните термопомпи отбелязва значителен напредък и резултатите са разгледани в шест презентации.

Наред с високотемпературните термопомпи, важна роля ще имат и такива с много високи мощности (15 - 30 MW), например при трансформиране на системите за централно отопление, работещи на газ или нафта, към захранване с възобновяеми източници на енергия.

     
Източник: NuernbergMesse

Ключови думи: Термопомпи   декарбонизация   Foyer Expo   отоплителни системи  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...