HVAC Bulgaria  

В Свилоза заработи инсталация за производство на топлинна и електрическа енергия от биомаса

В Свилоза се състоя тържествено откриване на "Инсталация за оползотворяване на отпадъчна биомаса за производство на топлинна и електрическа енергия" – БиоТЕЦ, съобщиха от дружеството производител на сулфатна избелена целулоза и продукти от нея в България.

Сред официалните гости на събитието бяха Илияна Йотова – вицепрезидент на РБ, н.пр.  Дун Сяодзюн – посланик на Китайската народна република в България, и проф. Захари Захариев – председател на Националната асоциация "Един пояс, един път".

Вицепрезидентът Йотова заяви, че това е добра новина за България. Тя благодари на всички участващи в проекта с думите: "Благодаря, че повярвахте в силите на този екип и неговото ръководство и подпомогнахте за неговото изграждане".

"Завършването на този качествен проект не само има положителен принос за социалното и икономическо развитие и подобряване на екологичната среда в региона, но също така демонстрира високото инженерно и техническо ниво на Китай, което със сигурност ще привлече повече китайски предприятия", каза посланикът на Китай.

Повече за новата инсталация

Съоръжението е проектирано и произведено от китайската компания Jinan Boiler Group и е на стойност 70 млн. лв., от които над 50% собствени средства на Свилоза и кредит от ОББ. Новооткритите работни места са около 50, като обучението на работния персонал e поверено на професионалистите от Jinan Boiler Group.

Новата мощност е с капацитет от 65 тона пара и 16 MW електроенергия на час, които ще се реализират за нуждите на производството на целулоза и за продажба на свободния пазар.

БиоТЕЦ е изграден в съответствие с техническите норми за защита на околната среда, както и с разпоредбите на законите на РБ и ЕС. Реализираният проект е още една стъпка в посока оползотворяване на отпадъчна биомаса, повишаване енергийната ефективност и е съществен принос за подобряване на екологичната обстановка в региона, се казва още в съобщението.

     
Източник: Свилоза

Ключови думи: Свилоза   БиоТЕЦ   производство на енергия от биомаса  

Област: ОВК  

Аристон
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...