HVAC Bulgaria  

Wilo Group изгражда захранвана изцяло с възобновяема енергия локална отоплителна мрежа в завода си в Германия

Wilo Group инвестира в инсталация за устойчива енергия на своя обект в Хоф, Германия. С официална церемония "първа копка" беше даден старт на изграждането на локална топлофикационна мрежа, съобщават от мултинационалната компания.

 

Новата енергийна концепция значително намалява емисиите на CO2 на обекта

Мрежата ще се захранва от съоръжение за производство на биогаз и топлофикационна инсталация на дървесен чипс, разположени в близките ферми. В бъдеще заводът на Wilo в Хоф ще ползва изцяло топлина, генерирана от биомаса, при което климатично неутралният промишлен обект ще намали годишните си въглеродни емисии с още 1250 т.

"С този строителен проект ние също така създаваме иновативно, безопасно и устойчиво решение за енергоснабдяването на втората основна производствена база на Wilo в Германия", обяснява Оливър Хермес, президент и главен изпълнителен директор на Wilo Group.

Само преди година Wilo пусна в експлоатация водородната инсталация H2Powerplant в централата на Wilopark Group в Дортмунд. "Устойчивото енергоснабдяване на промишлени предприятия не означава компромис със сигурността на доставките. За целта са нужни креативни решения", допълва Хермес.

Георг Вебер, член на изпълнителния съвет и технически директор на Wilo Group, добавя: "Новата енергийна концепция в Hof представлява реална стъпка за опазване на климата. Освен това се намалява зависимостта от изкопаеми горива и се укрепва производствената база. Всички имат полза от проекта – Wilo, околната среда и регионът."

През миналата година Wilo извърши сериозни инвестиции във фотоволтаични системи на площадката в Хоф, с което значително нарасна делът на автономното електрозахранване. Още от 2021 г. производството на Wilo в Hof и във всички европейски заводи е въглеродно неутрално. Целта на мултинационалната технологична група е да направи всички свои обекти по света въглеродно неутрални до 2025 г., обясняват от компанията.

Положителен ефект върху региона

Церемонията по откриването на проекта съвпада с важна годишнина. Заводът, произвеждащ устойчиви решения за водоснабдяване и технологии за отвеждане и пречистване на отпадъчни води, отбелязва 20 години като част от Wilo Group.

"Инвестицията изпраща силен сигнал и е свидетелство за нашия ангажимент към региона", казва мениджърът на обекта Томас Ланг.

За проекта Wilo си сътрудничи тясно с фермите в околността. Съоръжението за биогаз в близка ферма използва като суровина оборски тор. Отоплителната инсталация на дървесен чипс в друга ферма работи с дървени отпадъци от производството на Wilo, от които след преработка се получават около 300 т дървесен чипс годишно, се казва още в съобщението.

     
Източник: Вило

Ключови думи: Wilo Group   Вило   локална отоплителна мрежа   възобновяема енергия   устойчивост  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...