HVAC Bulgaria  

Овергаз Академия стартира поредица от технически семинари

11.08.2023   |   Начало»Проекти

В разгара на лятото Овергаз Академия проведе технически семинар на тема "Съвременни технологии за климатизация с природен газ", съобщават от енергийната компания.

Повече за събитието

В приветствие към присъстващите доц. Мартин Бояджиев, изпълнителен директор на Овергаз Академия, изтъкна ролята на дружеството като център за синтез и анализ на технологични и производствени въпроси, на които да се търси и предлага отговор.

Обучението беше организирано в два презентационни панела.

Първата част включваше три доклада на тема:

  • Отопление и охлаждане в обществено-административния сектор с газови термопомпи;
  • Климатизация на дома с хибридни системи (газ + електричество);
  • Синергия на геотермални централи и газови технологии.

Във втория панел бяха разгледани производствени въпроси и беше очертана проблематиката, върху която ще се ориентират тематично следващите семинари.

В рамките на събитието се проведе и практическа демонстрация по наблюдение на режима на работа на газови термопомпи и определяне на икономическата ефективност на използваните технологии. Участниците обърнаха внимание на бързата еволюция в съвременните технологични решения, свързани с използването на природен газ не само за отопление, но и за охлаждане. Бяха обсъдени и тенденциите в енергийната политика на ЕС и очакваните мерки и събития в областта на използването на природния газ.

Перспективите

Събитието поставя началото на поредица от технически семинари, с които Овергаз Академия ще постави във фокуса на вниманието различни аспекти, свързани с природния газ, технологиите и многобройните приложения в бита и в индустрията, които правят синьото гориво важна част от енергийния микс в Европа и света. 

На срещите ще се предоставя актуална информация, като ролята на експертите от компанията за предаване на опит и решаване на производствени казуси ще се засилва, поясняват от Овергаз.

Желанието на организаторите е да създадат традиция с провеждането на подобни тримесечни мероприятия с образователно-приложна цел. Целта е, освен да се представят съвременни газови технологии, да се стимулират специалисти с иновативно мислене, както и да бъде подпомогнато внедряването на полезни модели и решения.

     
Източник: Овергаз

Ключови думи: Овергаз Академия   технически семинари   отопление   охлаждане   природен газ  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...