HVAC Bulgaria  

Устойчиво използване на геотермална енергия с оптимизирани топлообменници на Alfa Laval

Нидерландия е вторият по големина износител на храни в света и съществен принос за това имат 9000 хектара парници в страната. Но поддържането на подходящи температури в тези парници изисква много енергия, затова основен приоритет в усилията за постигане на амбициозните цели по отношение на климата е разработването на алтернативни източници на енергия.

Устойчиво отопление на нидерланските оранжерии

Нидерландското правителство обеща да прекрати употребата на природен газ до 2030 г. и да намали въглеродните емисии с 49% в сравнение с нивата от 1990 г. В тази връзка оранжерийният сектор вече предприема стъпки за използване на възобновяема енергия, изграждайки инсталации с геотермална енергия.

При геотермалното отопление се изпомпва гореща вода от голяма дълбочина в земята (обикновено от 1000 до 5000 м). След това тя може да се използва за отопление на оранжерии, като заменя употребата на природен газ и други изкопаеми енергоизточници.

Оптимизиране на топлообмена в геотермалните инсталации

Ключова роля в овладяването на ползите от геотермалната енергия имат топлообменниците, които осигуряват ефикасен топлообмен между идващата от земята топла вода и охладената при използването за отопление на парниците или други сгради вода.

Като част от пилотен проект за оптимизиране на отоплителните системи е внедрен нов модел топлообменници на Alfa Laval, специално разработен за геотермална енергия. Впоследствие три други инсталации са захранени с геотермална енергия и са модернизирани с иновативното решение на Alfa Laval.

При настоящите планове, които призовават за изграждането на около 175 геотермални съоръжения до 2030 г., се предвижда топлообменниците на Alfa Laval да допринесат съществено за намаляване на енергийното потребление и въглеродните емисии в нидерландския оранжериен сектор за много години напред.

За допълнителна информация вижте тук.

 

 

 

 

 

Алфа Лавал ЕООД
София, Бул. България 51Б, вх.В, ет. 5, офис B11-B15
тел.: +35929555666
Email: bulgaria.info@alfalaval.com
Web: www.alfalaval.bg

     
Източник: Alfa Laval

Ключови думи: Alfa Laval   Алфа Лавал   геотермална енергия   топлообменници   отоплителни инсталации  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...