HVAC Bulgaria  

Вентилация с рекуперация с HomeVent ER за висок комфорт и пестене на енергия

HomeVent® ER Comfort на Hoval е ново поколение комфортна жилищна вентилация с плавно модулираща рекуперация. Работи почти безшумно при оптимален дебит и изключителна енергийна ефективност, с което осигурява домашен комфорт на изцяло ново ниво. Най-съвременната технология, пакетирана в елегантен дизайн, гарантира постоянен обмен и оптимално качество на свеж и богат на кислород въздух в помещенията, предварително филтриран и затоплен чрез високоефективно оползотворяване на топлина, студ и влага.

Здравословен климат в дома и офиса

Здравословната влажност е от значение за имунната система. За да осигурим добра среда без вируси, е препоръчително да се поддържа влажност в дома между 40 и 60%,.Сухият въздух дразни дихателните пътища, а твърде влажният насърчава образуването и развитието на мухъл и плесен.

Чрез вградения енталпиен топлообменник, възстановяващ влажността и топлината, се поддържа здравословен вътрешен климат в оптимален диапазон на влажността, при който предаването на вируси в аерозолите е значително по-ниско.

Интегрирани сензори за качество на въздуха регистрират всички летливи замърсители във въздуха, следят отделните показатели и регулират работата на системата в реално време. В резултат на това неприятните миризми и излишната влага автоматично бързо се отстраняват навън, а топлината и комфортът остават в дома.

Благодарение на шумоизолиращите елементи застоялият въздух се заменя безшумно с чист въздух, без да е необходимо да се отварят прозорците.

По-голям комфорт и спестяване на енергия

Разходите за отопление намаляват, а температурата и влажността на въздуха се поддържат в желания диапазон благодарение на рекуперацията на топлина и влага. Всъщност системата за комфортна вентилация HomeVent спестява повече енергия, отколкото използва, а пресният въздух не е необходимо да се подгрява предварително с електрически нагревател или други средства.

Високото ниво на ефективност се дължи на  оптимално насочване на въздушния поток, което допринася и за безшумната работа на устройството. С помощта на специалната 3D геометрия на вентилаторите се постига дебит до 400 m³/h, който е уникален за рекуператор от този клас. 

Конструкцията на вентилационния модул дава възможност за монтаж почти навсякъде в дома. Независимо дали е вертикално, хоризонтално, на таван, под наклон или напречно, за целта е необходимо малко пространство на закрито или на открито. HomeVent® ER се интегрира гъвкаво и ненатрапчиво в интериора.

За комфорта и удобството при обслужване се грижи системата за управление TopTronic® E, която управлява работата на устройствата. Вентилация, отопление и топла вода могат да бъдат следени с един контролен дисплей за управление. Системата може също да се управлява чрез приложението HovalConnect или да се свърже към система за сградно управление.

Повече за съвременните вентилационни системи на Hoval може да научите тук.

 

 

 

 

Ховал ЕООД

1407 София, ул. Борис Руменов 9
Тел.: 0700 20 755
office.bg@hoval.com
http://www.hoval.bg

 

     
Източник: Hoval

Ключови думи: Hoval   Ховал   HomeVent   вентилация с рекуперация   пречистване на въздуха  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...