HVAC Bulgaria  

Предстои уебинар за приложението на соларната енергия в отоплителните системи

Общността на европейските кметове (Covenant of Mayors - Europe) отправя покана за участие в уебинар на тема "Соларното отопление: как градовете да декарбонизират системите за централизирано отопление?". Целта на събитието, което ще се проведе на 5 юни 2023 г. от 12:00 ч. българско време, е да се представят възможностите и предимствата на соларната енергия и основните стъпки и предизвикателства при планиране и проектиране на соларни топлофикационни инсталации.

6000 на брой големи и малки градове в Европа разполагат с централизирана топлофикационна мрежа, която трябва да бъде декарбонизирана през следващото десетилетие. Много общини планират разширяване и изграждане на нови системи за отопление, за да намалят зависимостта от изкопаеми горива и да осигурят топлинна енергия на достъпни цени. Соларната енергия представлява достъпен и рентабилен ресурс, който може да бъде използван по пътя към въглеродна неутралност на отоплението в Европа, поясняват организаторите. 

Към кого е насочен уебинарът

Уебинарът е предназначен за представителите на общини и административни структури, ангажирани с развитието на възобновяемата енергия, енергийното планиране и енергийните инфраструктури, за топлофикационни дружества, местни енергийни общности, както и за по-широк кръг специалисти от отоплителния сектор.

Програма и лектори

Аудиторията ще се запознае с детайлна информация за практическите аспекти и особености на процеса на планиране на една соларна топлофикационна централа и особеностите, които трябва да се вземат предвид при стартиране на процедурите по нейното изграждане.

Темата ще бъде представена от експерти с принос в разработки в областта на соларните системи за централизирано отопление към Международната енергийна агенция.

Програмата включва следните презентации:

  • Съвети и особености на процеса на планиране: как да се намери земя и изпълнител за соларни топлофикационни инсталации; 
  • Как да бъде интегрирана соларната енергия в съществуващата топлофикационна мрежа? Технически аспекти; 
  • Основни икономически аспекти при проектиране на соларни топлофикационни инсталации.

Сесиите ще се модерират от служители на Общността на европейските кметове, като след всяка 15-минутна презентация ще се отделя време за въпроси и дискусии с участниците.

За допълнителна информация и регистрация вижте тук.

     
Източник: EU-Mayors; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Соларна енергия   централизирано отопление   топлофикационни мрежи  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...