HVAC Bulgaria  

Устойчиво, ефективно и безопасно отопление и охлаждане с пропан

Естествените хладилни агенти придобиват все по-голямо значение в много търговски приложения за отопление и охлаждане, тъй като новите екологични правила постепенно премахват използването на хладилни агенти с висок потенциал за глобално затопляне (GWP).

Ето защо все по-голям брой производители се обръщат към въглеводороди като пропан (R290). С GWP от само 3, пропанът предлага подходящо решение за хладилен агент, който отговаря на екологичните изисквания.

По заявка на швейцарска верига супермаркети германският доставчик на решения за отопление и охлаждане Simaka Energie- und Umwelttechnik, съвместно с Alfa Laval, разработва иновативно решение за отопление и охлаждане, което дава гаранция за дългосрочна устойчивост, енергийна ефективност и безопасна работа.

Заданието на клиента

Искането е да се проектира термопомпа с функция за постоянно охлаждане за нуждите на веригата супермаркети. Спецификациите на клиента изискват обща мощност от 550 kW и използването на R290 като основен хладилен агент. Иновативният фокус на Simaka върху използването на естествен хладилен агент помага на екипа от инженери по процеси от компанията да разработят успешен проект, с който успяват да победят конкуренцията.

Максимална ефективност във всеки детайл

"Гарантирането, че системата ще осигури обещаната производителност беше екипно усилие с Alfa Laval, защото мога 100% да разчитам на тях за оптимално оразмеряване и сглобяване на необходимите компоненти", споделя Карстен Уиц, управляващ директор на Simaka.

Системата за отопление и охлаждане включва голям споен пластинчат топлообменник Alfa Laval AC1000, свързан към хидравличен охладителен кръг и два идентични пластинчати топлообменника AC500, свързани към два отделни хидравлични нагревателни кръга. Топлообменниците AC500 се използват като кондензатори и всеки е напълнен с 30 kg пропан. Simaka проектира системата с 50% резервиране, за да гарантира, че тя ще продължи да осигурява половината от общия капацитет, ако една от охладителните вериги се повреди.

Освен това наличието на два отделни кондензатора позволява самостойнорегулиране на кондензационното налягане и температура в двете охладителни вериги.

Конструкция, съобразена с високите изисквания

Големите пластинчати топлообменници AC1000 са проектирани с много малък въглероден отпечатък, което помага на Simaka да се възползва напълно от добрата обемна ефективност на R290. В резултат проектираната термопомпена система с голям капацитет може да достави необходимите 550 kW в рамките на компактен и по този начин спестяващ разходи дизайн.

Патентованата конструкция на топлообменниците Alfa Laval AC1000 осигурява отлично разпределение на хладилния агент и в същото време ниски загуби на налягане. Това намалява изискванията за капацитет на помпата, което снижава потреблението на електроенергия и води до още по-ниски емисии на CO2.

Количеството от 60 kg пропан, използвано в системата, не изисква специална защита от експлозия. Следователно безопасността и надеждността на системата също е гарантирана.

За повече подробности вижте тук.

 

 

 

 

 

Алфа Лавал ЕООД
София, Бул. България 51Б, вх.В, ет. 5, офис B11-B15
тел.: +35929555666
Email: bulgaria.info@alfalaval.com
Web: www.alfalaval.bg

     
Източник: Алфа Лавал

Ключови думи: Alfa Laval   Алфа Лавал   отопление и охлаждане на пропан   R290   хладилни агенти   устйчивост   топлообменници   термопомпи  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...