HVAC Bulgaria  

Организират национална конференция за технологии в областта на енергийната ефективност на сградите

В Бургас в периода от 31 май до 2 юни т. г. с подкрепата на Община Бургас ще се проведе национална конференция на тема "Нулевоенергийните сгради: Бъдещето е сега". Събитието се организира от Центъра за енергийна ефективност ЕнЕфект и Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия и ще бъде излъчвано и онлайн, информират организаторите.

На конференцията ще бъдат представени последните тенденции и нови технологии в областта на енергийната ефективност на сградите и възобновяемите енергийни източници. През трите ѝ дни ще се обсъждат актуални теми в тази сфера с участието на експерти от България, Белгия, Нидерландия, Румъния и САЩ.

Какво включва програмата

През първия ден, след официалното откриване на 31 май от 13 ч. конференцията ще се фокусира върху обучителни схеми и образователни възможности в подкрепа на енергийната ефективност в строителството. Ще бъдат представени резултатите от изготвен от Камарата на строителите в България анализ на текущото състояние в тази сфера. Ще се проведат и редица обучителни и образователни семинари и демонстрации, в които ще се включат и участниците в паралелното изложение на специализирани продукти и технологии.

Акцент в дебата през втория ден ще бъде поставен върху финансирането на нулевоенергийни сгради и сградното обновяване. Участниците ще се запознаят с добри практики от Европа и САЩ, които ще бъдат презентирани от специалните гост лектори Мередид Еванс от Департамента по енергетика на САЩ и Дорин Беуот от Румънския съвет за устойчиво развитие, автор на една от най-успешните програми за зелени ипотеки в Европа.

На третия ден ще се обсъжда ролята на местните власти в изпълнението на европейските и национални политики в областта на енергията и климата. Ще бъдат разгледани и възможностите за финансиране на изготвянето на общински инвестиционни концепции с помощта на Европейската инвестиционна банка.

Като придружаващи събития се предвижда поредица от учебни семинари за проектанти, строителни специалисти, домоуправители и собственици на жилища. Програмата ще включва и демонстрации и фирмени представяния на най-новите строителни материали, изделия и технологии в бранша.

За подробности и регистрация вижте тук.

     
Източник: ЕнЕфект

Ключови думи: Нулевоенергийни сгради   ВЕИ   енергийна ефективност  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...