HVAC Bulgaria  

Пет важни предимства на хибридните отоплителни системи на Hoval

Изборът на най-добра система за отопление изисква време за проучване, съобразяване с различните възможности, сравняване на технически параметри, ефективност, разходи, стойност на инвестицията. Много са факторите, които натежават в една или друга посока. Най-често на везните поставяме избора между газ и ток – газов котел или термопомпа? Две ефективни системи, но с различни предимства.

Можем ли да използваме и двете? Отговорът, който дават от Hoval е - ДА.
Вече е налице решение, с което клиентът да се възползва в максимална степен от предимствата и на двата енергийни източника – това е хибридната система с кондензен газов котел и термопомпа от Hoval.

Пет важни предимства на хибридните системи на Hoval

1. Максимална ефективност в широк диапазон на мощност на системата

Съвместната работа на газовия котел и термопомпата позволява гъвкаво използване на съоръженията в зависимост от външните условия. Термопомпата работи изключително ефективно в преходните отоплителни сезони, когато навън е студено, но температурите не са прекалено ниски, например над 5оС. Тогава термопомпата работи в щадящ за нея режим и с висок коефициент на ефективност (COP), което осигурява нисък разход на електроенергия.

При значително понижение на външната температура, под нулата и дори под 15оС, работата на термопомпата става неефективна поради по-ниския коефициент на трансформация. В тези условия по-икономично е използването на газовия котел.

2. Ниски разходи за отопление и топла вода

Благодарение на гъвкавото използване на този източник, който ни дава най-нисък разход на енергия, разноските за топлинна енергия могат да бъдат сведени до минимум. Термопомпата Hoval Belaria® fit и газовият кондензен котел Hoval UltraGas®2 използват общ блок за управление и контрол TopTronic® E, който напълно автоматично осигурява пълен синхрон между двете системи. 

За разлика от отоплението, чийто разход е свързан с температурите както извън сградата, така и вътре в нея, разходът за затопляне на битовата гореща вода (БГВ) е постоянен. За затоплянето й може да се ползват и термопомпата, и котелът, като се прецени за всеки конкретен случай кое ще бъде най-ефективно и икономично. Възможно е лятно време термопомпата да затопля водата много икономично и да съчетава режимите за БГВ и охлаждане, а през зимата затоплянето на топлата вода да се осигури от котела.

3. Бърза възвръщаемост на инвестицията

Инвестицията в хибридна система е икономически обоснована и се изплаща в кратки срокове благодарение на икономиите, които носи нейното използване.

4. Удължава се експлоатационният живот на съоръженията

Когато системите работят в най-икономичния режим, работният им цикъл е значително намален в годишен план, осигуряват се най-добрите експлоатационни условия, а това удължава и техния живот.

5. Резервираност

При необходимост от прекъсване на работата на котела или термопомпата за профилактика и сервизно обслужване е налице резервираност – второто устройство може да продължи да работи, докато сервизният техник обслужва котела и обратно. Непрекъснатостта на работа е особена важна например в болници, производствени сгради, спортни зали и други обществени и промишлени обекти. 
 
И още едно допълнително предимство – с избора на Hoval UltraGas®2 сте готови за бъдещата газова технология, защото той е пригоден да работи на биогаз и водород Н2 (в процентно съотношение) и превключването към новите източници може да стане изключително лесно.

Ако се интересувате от ефективните решения за спестяване на енергия от Hoval, прочетете още тук.

 

 

 

 

Ховал ЕООД

1407 София, ул. Борис Руменов 9
Тел.: 0700 20 755
office.bg@hoval.com
http://www.hoval.bg

     
Източник: Hoval

Ключови думи: Hoval   Ховал   Belaria fit   UltraGas 2   хибридни отоплителни системи   отопление   охлаждане   енергийна ефективност  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...