HVAC Bulgaria  

ISH отбеляза впечатляващо завръщане на международната сцена

Техническите решения за постигане на целите за опазване на климата в строителния сектор бяха във фокуса на ISH 2023. Изложението за ОВК индустрията демонстрира технологии, насочени към по-устойчиво бъдеще: декарбонизация, използване на възобновяеми енергийни източници и по-голяма енергийна ефективност. С тазгодишното издание водещият международен търговски панаир отбеляза впечатляващо завръщане и надмина очакванията, отбелязват организаторите от Messe Frankfurt.

Международната индустрия за санитарни, отоплителни и климатични технологии се възползва максимално от петте дни на панаира от 13 до 17 март за интензивна работа в мрежа, споделяне на опит и иновации, активни бизнес контакти.

Висока обществено-политическа значимост

Към ISH 2023 имаше подчертан интерес от страна на водещи политически фигури. Сред лицата, уважили събитието, са германският федерален министър на жилищното строителство, градското развитие и строителството Клара Гейвиц, министър-председателят на Федерална провинция Хесен Борис Рейн, министърът на икономиката на Хесен Тарек Ал-Вазир.

Водещите теми

2025 изложители от 54 страни заеха изложбения център във Франкфурт и показаха най-новите разработки за пазара на отопление, климатизация и вентилационни технологии, интелигентни системи за автоматизация на дома и сгради, модерни и устойчиви изделия за бани и иновативни технологии. Като важен компонент на енергийния преход присъстваха термопомпите, дървесината като източник на енергия и алтернативните форми на съхранение на енергия.

Други интересни теми бяха недостигът на квалифицирани работници в търговията със санитарни, отоплителни и климатични инсталации и демографските промени, които изискват бани, подходящи за възрастни хора и лица, нуждаещи се от грижи. Иновативните вентилационни системи и безконтактните фитинги, които придобиват все по-голямо значение след пандемията, бяха на дневен ред, както и нови идеи за пестене на материали и ресурси в сектора на оборудването за бани. 

В богатата събитийна програма на панаира бяха представени и обсъдени от експертната общност най-важните тенденции в индустрията.

Ръст на посетителите

153 734 посетители от 154 страни след четиригодишна пауза поради пандемията се възползваха от възможността да научат за настоящата ситуация и бъдещето на отоплението в строителния сектор и устойчивото водоснабдяване.

След Германия, най-много на брой са посетителите от Нидерландия, Италия, Франция, Швейцария, Белгия, Китай, Великобритания, Полша, Австрия и Турция. Високото ниво на удовлетворение показва, че пътуването им си е струвало. Според проучване на Messe Frankfurt 94% са постигнали целите на посещението си на изложението, 96% са доволни от гамата на представените експонати, а 52% очакват подобряване на икономическата ситуация в бранша.

ISH Digital Extension

ISH 2023 има своето продължение в дигитален формат, което ще е достъпно до 30 април 2023 г. На него, наред с другото съдържание, са достъпни при поискване записите на лекциите от съпътстващата програма на събитието. За ISH Digital Extension са се регистрирали 106 932 участници.

Следващото издание на панаира ISH ще се проведе от 17 до 21 март 2025 г., съобщават от Messe Frankfurt.

     
Източник: Messe Frankfurt

Ключови думи: ISH   Messe Frankfurt   отопление   санитария   вентилация   климатизация   енергийна ефективност  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...