HVAC Bulgaria  

Нов инструмент на Alfa Laval помага за ефективното оползотворяване на отпадна енергия

Един от начините за повишаване на енергийната ефективност е повторното използване на отпадната топлина при различни процеси. Това е и една от основните области, в която Alfa Laval има дългогодишен опит и разполага със съответната технология, експертиза и обслужване. Технологичните решения за топлообмен на Alfa Laval допринасят за спестяване на 100 GW енергия годишно – енергия, съответстваща на нуждите от отопление на 20 млн. домакинства.

Решенията за топлообмен на Alfa Laval помагат на потребителите да пестят енергия и вода, да подобрят регенерирането на топлината и да намалят емисиите на въглероден диоксид чрез увеличаване на енергийната ефективност в почти всички индустрии.

Инструмент за пресмятане на икономиите от отпадна топлина

С цел намаляване на разхода на енергия и максимално увеличаване на ефективността при преноса на топлина компанията е разработила нов инструмент - "Ловец на енергия", калкулатор, който пресмята енергийните спестявания от използването на отпадна топлина.

Инструментът е приложим за всеки един процес на технологично охлаждане, при който гореща технологична среда се охлажда посредством охладителна система. Инструментът позволява да се изчисли колко енергия може да бъде спестена чрез регенериране на отпадна топлина, когато се използва ефективна технология с пластинчат топлообменник.

С помощта на калкулатора могат да бъдат определени размерът на спестените разходи, количеството спестени емисии въглероден диоксид и количеството спестена вода в зависимост от вида на използвания източник на отпадна топлина, вида на охладителната система/метода на охлаждане и останалите параметри на използваната система.

Времето за изплащане на инвестицията за регенериране на отпадна топлина обикновено е много кратко, като варира от няколко месеца до няколко години.

Как да се възползвате от инструмента "Ловец на енергия" може да научите тук.

 

 

 

 

Алфа Лавал ЕООД
София, Бул. България 51Б, вх.В, ет. 5, офис B11-B15
тел.: +35929555666
Email: bulgaria.info@alfalaval.com
Web: www.alfalaval.bg

 

     
Източник: Alfa Laval

Ключови думи: Alfa Laval   Алфа Лавал   ловец на енергия   енергиен калкулатор   отпадна топлина   технологично охлаждане   енергийни спестявания  

Област: ОВК  

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииСтатииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...