HVAC Bulgaria  

Обслужване изцяло от покрива с новите климатични системи TopVent

Новата серия покривни вентилационни модули TopVent® на Hoval за входящ, рециркулиран и смесен въздух предлага висока гъвкавост за оптимален контрол на микроклимата и се вписва безпроблемно в гамата от децентрализирани системи за индустриални сгради и спортни зали. Важно предимство на новите TopVent е, че монтажът и поддръжката вече се извършват изцяло от покрива.

Основни характеристики

Покривните телаTopVent се предлагат в шест серии – за подаване на свеж и на рециркулиран въздух, за отопление и/или охлаждане, като са изпълнени в две модификации с различно ниво на мощност.

В различните комбинации и серии, TopVent осигуряват дебит до 9000 m3/h, отоплителна мощност до 145 kW и охладителна мощност до 87 kW.
Отделните модули могат да се комбинират, за да се конфигурира децентрализирана система, отговаряща на конкретните изисквания.

Концепцията за зоново управление, включваща режими на работа с комбинация на различни модули, дава възможност системата да бъде точно оразмерена за постигане на най-икономично решение за всяко приложение.

Нещо повече, интегрираният Hoval Air-Injector осигурява оптимално разпределение на въздуха и малка температурна стратификация.

Обслужване на системата без прекъсване на работния процес

Модулите TopVent са специално разработени, за да отговорят на изискванията на модерните логистични, търговски и производствени халета и спортни зали. Те са подходящи за приложения, при които е важно обслужването и поддръжката на системата за отопление, вентилация и климатизация да става без прекъсване на работния процес в помещенията.

Досега, за да се осъществи текуща или аварийна поддръжка, беше необходимо да се спре работният процес в близост до уредите и да се монтира вишка, чрез която да се достигне до подпокривното пространство. Това налага прекъсване от половин до един час на работата, което е свързано с неудобство и нарушаване на нормалния производствен ритъм и намалена производителност в съответната зона.

Поддръжка и монтаж от покрива

TopVent модулите се монтират върху сглобяема покривна конструкция, като всички монтажни работи се извършват от покрива. Всички компоненти, които изискват поддръжка, могат да бъдат достъпни от покрива, така че няма нужда от точка за достъп от вътрешността на помещенията.

Така редовната поддръжка и сервизните дейности могат да протичат, без да се засяга инфраструктурата и работните процеси в залата. Единствената работа, която се извършва вътре, е изпълнението на хидравличното и електрическото свързване на оборудването.

 

 

 

 

Ховал ЕООД

1407 София, ул. Борис Руменов 9
Тел.: 0700 20 755
office.bg@hoval.com
http://www.hoval.bg

     
Източник: Ховал

Ключови думи: Ховал   Hoval   TopVent   покривни модули   вентилация   климатизация   отопление   охлаждане  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...