HVAC Bulgaria  

Предстои семинар за умения и компетенции в сектора на термопомпите

13.01.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 25 януари т.г. от 11:00 ч. българско време ще се проведе онлайн семинар на тема "Професионални умения и компетенции за масово внедряване на термопомпите на пазара", който се организира от Европейската асоциация за термопомпи (EHPA).

Обучението е част от проекта HP4All, който е иницииран във връзка с целта за достигане на над 2 млн. инсталации на термопомпи (HP) годишно до 2024 г. в ЕС, като предвижданията са европейският пазар на HP да се удвои до 2023 г. Оттук и произтичащата необходимост от специален фокус върху подготовката на квалифицирани специалисти в сектора, поясняват от EHPA.

Като се има предвид, че HP ще се превърнат в критичен компонент на нискоенергийните сгради в бъдеще, е от жизненоважно значение да се развият уменията и знанията от страна на предлагането (производители, проектанти, монтажници, комисионери, МСП), както и в сферата на търсенето (собственици на сгради, фасилити мениджъри, строителни предприемачи).

По проекта са анализирани пречките в сегментите на веригата за стойност на HP, за да се идентифицират мерки, действия и решения за повишаване на квалификацията по веригата. Крайната цел е да бъде разработена Методика за взаимно признаване, която да е съчетана със съответната Рамка на компетентност относно необходимия набор от знания, умения и опит, които да гарантират, че съответните технологии на HP се изпълняват с най-високи стандарти и могат да дадат максимален принос в енергийния преход.

Семинарът ще включва презентации и панелни дискусии по темата, като ще бъдат представени постигнатите резултати и натрупаният опит от пилотно прилагане на формулираните в хода на HP4All мерки в страни с нововъзникващи пазари на HP, които могат да бъдат използвани и разпространени в цяла Европа.

За допълнителна информация вижте тук.

     
Източник: EHPA; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: EHPA   HP4All   термопомпи  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...