HVAC Bulgaria  

Новият стадион на ЦСКА ще използва съвременни технологии за отопление и охлаждане

09.12.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

За отоплението, охлаждането и водоснабдяването на новия стадион на ЦСКА ще бъдат използвани екологични технологии и възобновяеми източници, съобщават от спортния клуб.

Предвижда се инсталациите и съоръженията да бъдат максимално щадящи околната среда, тъй като нейното опазване е сред ключовите приоритети в идейния план.

Отоплението и охлаждането на стадиона ще бъдат осигурени чрез комбинация на термопомпи "въздух-вода" с допълнителни електрически устройства, захранвани от фотоволтаична система.

Термопомпите "въздух-вода", които извличат топлинна енергия от външния въздух и я пренасят във водна отоплителна инсталация, са сред системите за отопление с най-висока енергийна ефективност на пазара. Във Великобритания например, използването на термопомпи за отопление и охлаждане има ключова роля в стремежа за свеждане на вредните емисии от парникови газове до нула до 2050 г. (т.нар. Net Zero план). В тази връзка се очаква да бъдат инсталирани допълнителни 19 млн. термопомпи в Обединеното кралство.

Плановете за осигуряване на допълнителни възобновяеми източници на топлинна енергия включват инсталирането на фотоволтаична система. На покрива на стадиона, над сектори А, В и Б, ще бъдат монтирани 1360 бр. соларни панела с годишен капацитет 356 MWh, достатъчен да покрие 20% от необходимата енергия за захранването на целия стадион.

За водоснабдяването ще бъде изградена модерна инсталация, използваща дъждовна вода, която ще се събира от покрива на стадиона чрез вакуум система, се казва още в съобщението.

     
Източник: ЦСКА

Ключови думи: ЦСКА   термопомпи   отопление и охлаждане   ВЕИ   фотоволтаични системи  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...