HVAC Bulgaria  

Комбинация от иновативни мерки намалява с 30% потреблението на топлоенергия в Хамбург

Пред лицето на енергийната криза град Хамбург стартира голям проект за съществено намаляване на потреблението на енергия за отопление в обществени сгради, съобщават от Европейския институт за иновации и технологии (EIT). 

Проектът предвижда базираната в Берлин компания myWarm да извърши хидравличен баланс на около 10 000 радиатора в около 50 големи обществени сгради. В същото време Хамбург е първият голям германски град, който е инсталирал интелигентни термостати в широк мащаб. 

С прилагането на комбинацията от двете мерки се очаква да се спестят до 30% или 15 GWh топлинна енергия годишно в сградите. Това се равнява приблизително на средното годишно потребление на 1800 апартамента с площ от 60 m². 

От август всички радиатори в приблизително 50 имота са хидравлично балансирани, като процесът гарантира, че радиаторите във всяка стая се нагряват равномерно, с което се предотвратява свръхконсумация на енергия в резултат на по-високо или недостатъчно подаване на топлина.

Докато се изпълнява хидравличното балансиране на уредите, успоредно се извършва и инсталацията на интелигентни термостати. Те автоматично регистрират дали и кога дадено помещение се използва, за да се включи отоплението в него, ако е необходимо. Това е особено важно, тъй като обществените пространства като офиси или училища обикновено се отопляват непрекъснато, а не се използват до 80% от времето, например след работа, през уикендите или в дните на хоумофис.

Проектът обхваща голяма част от сградния фонд на града – сградата на кметството, офис и административни сгради, противопожарни станции, полицейски участъци, културни институции, бизнес паркове и университети с площи от 1000 до 40 000 m².

     
Източник: EIT

Ключови думи: EIT   централно отопление   хидравлично балансиране   интелигентни термостати  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...