HVAC Bulgaria  

Община Добрич изпълнява европейски проект за възобновяема енергия и енергийна ефективност

24.10.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Община Добрич представи проект за реновиране на сградата на Спортно училище "Георги С. Раковски" и Центъра за професионално и личностното развитие – ученическо общежитие. Проектът "Възобновяема енергия и енергийна ефективност в община Добрич" е на стойност над 1,8 млн. лв., изцяло финансиран от Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство 2014 - 2021 г., съобщават от НСОРБ. 

Застроената площ на сградата е 2235 кв. м, а разгънатата застроена площ – 10 505 кв. м. Проектът предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност с цел постигане на близко до нулево енергопотребление. Дейностите ще включват топлинно изолиране на пода (само на Спортното училище), покрива и външните стени, подмяна на старата дограма и вратите, обяснява ръководителят на проекта инж. Станка Василева.

Ще бъдат изградени съоръжения за производство на топлинна енергия от възобновяеми източници и ще се поднови отоплителна инсталация. Ще бъде монтирана автоматична система за управление и мониторинг на топлоподаването, която ще улесни, оптимизира и повиши енергийната ефективност и разхода на енергия. Срокът за изпълнение е до 30 октомври 2023 г.

След края на проекта се очаква сградата да постигне клас А на енергопотребление, спрямо настоящия клас D, а над 76% от потребената енергията за отопление да се доставя от възобновяеми източници – термопомпени агрегати. По изчисления мерките за енергийна ефективност трябва да спестят над 1800 тона въглеродни емисии. 

Партньор по проекта е норвежката компания Pirin Holding AS, която оперира в България от 2012 .г. и се занимава с изграждане на соларни и фотоволтаични паркове и проекти за енергийна ефективност в Европа и Азия.

     
Източник: НСОРБ

Ключови думи: Добрич   отоплителна инсталация   ВЕИ   термопомпи  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...